Primarul Romanescu și-a făcut testul de coronavirus

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, aflat în izolare la domiciliu, și-a făcut testul pentru noul coronavirus. Rezultatul a fost negativ, a anunțat primarul, care spune că de joi se va întoarce la serviciu.

Primarul Romanescu și directorii din primărie au intrat în izolare, după ce un salariat al Aparegio care a participat acum o săptămână la o ședință operativă cu aceștia a fost testat pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică a demarat o amplă anchetă epidemiologică. Zeci de angajați din mai multe instituții au fost băgați în izolare la domiciliu. Mai exact, este vorba despre 50 de persoane si cadrul Aparegio Gorj și Primăria Târgu Jiu.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, spune că numărul testelor efectuate pentru depistarea acestui virus a crescut destul de mult. ”Este o anchetă foarte complexă, având în vedere faptul că sunt angrenate persoane din Primăria Târgu Jiu și din alte instituții. Până în acest moment sunt aproximativ 50 de persoane izolate la domiciliu și ancheta continuă. Mă refer la Aparegio și Primăria Târgu Jiu. Nu putem vorbi despre un focar de Covid la Târgu Jiu. Din analiza DSP-ului din săptămâna aceasta, cazurile au crescut îngrijorător. Teste se fac în jur de 100-150 de teste pe zi. Începând de astăzi, metodologia s-a schimbat. O să se facă mai multe teste, cum ar fi și cazul acestei anchete, se vor testa toți contacții angajatului depistat pozitiv, indiferent că au sau nu simptome. Luni o să se ia aceste teste, iar marți cel mai probabil vom avea și rezultatul”, a spus vineri directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, la Tele 3.

Vizualizări: 2,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: