O greșeală a lăsat o comună din Gorj fără bani. Minister dat în judecată!

Un primar din Gorj se luptă de trei ani să modernizeze sistemul de iluminat public al comunei. Deși proiectul i-a fost aprobat din 2017, din cauza unei greșeli strecurate la valoarea investiției totul a fost dat peste cap. În ciuda faptului că a fost refăcut proiectul și că a aprobat în Consiliul Local să suporte din bugetul primăriei diferența de bani, nu primește răspuns de la Ministerul Dezvoltării. Primarul din Borăscu a decis să dea ministerul în judecată.

Totul a început în anul 2017, atunci când autoritățile locale din comuna Borăscu au depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea sistemului de iluminat public prin PNDL. Deși proiectul s-a regăsit pe lista semnată de ministrul de atunci pentru finanțare, în cazul comunei Borăscu a fost strecurată o greșeală.

”Eu am o mare problemă cu acest proiect depus prin PNDL. A fost aprobat prin ordin de ministru încă din anul 2017. Când a apărut lista cu proiectele aprobate, din greșeală funcționarul de la minister în loc să treacă 471.000 de lei a lăsat numai 71.000 de lei. Așa a început nebunia. Am făcut un memoriu în 2019 și ni s-a spus că nu ne poate fi majorată suma”, povestește Constantin Țucu, primar.

Pentru a nu pierde și puținii bani de la Ministerul Dezvoltării, autoritățile locale din Borăscu au refăcut toată documentația. ”Am refăcut toată documentația. Am aprobat în ședința de Consiliu Local să dăm din buget suma de aproximativ 350.000 de lei, am trimis toate actele astea la Ministerul Dezvoltării și nimic din luna martie a acestui an. Am mai trimis un memoriu. Cine știe prin ce sertar zac hârtiile mele de trei ani. Vreau să dau drumul la investiție pe banii mei și cu suma aprobată de minister în 2017. Eu am cheltuit bani din buget din cauză că au greșit ei și tot ei mă țin blocat. Măcar de suma aia mică să beneficiez și să îmi dea un răspuns”, a spus Constantin Țucu.

Pentru că nu a primit nici un răspuns din luna martie, primarul din comuna Borăscu a cerut sprijinul lui Victor Banța, fost prefect de Gorj, actual secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării. ”L-am sunat și eu pe domnul Banța, pe care-l știam de când era prefect. Nu este un simplu angajat la minister, este secretar general adjunct, și mi-a spus că domnul ministru s-a îmbolnăvit, iar domnul Banța nu poate să-mi dea nici un răspuns pentru că nu știe ce să-mi spună. Când e să facă treabă se îmbolnăvesc, iar apoi intră în campanie electorală și uită de noi. Mai și spun că nu este politic, dar nu îmi dau măcar un răspuns de trei luni”, a răbufnit primarul.

Primarul din comuna Borăscu susține că nu este singurul în această situație, numai că edilii din Gorj nu sunt vocali. ”Mai sunt colegi în situația mea, dar nu sunt vocali. Doamna de acolo cu care am vorbit mi-a spus că nu poate să mă ajute cu nimic, pentru că a doua zi ar rămâne fără serviciu. Mai țineam în trecut legătura cu cineva de la minister și mi s-a spus că a fost dată afară de noua conducere a ministerului. Asta este situația. Mie nu îmi rămâne decât să acționez în instanță ministerul”, a mai spus Constantin Țucu.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: