Primăriile rămân fără bani. N-au fost ajutate la rectificare

Mai multe primării din Gorj riscă să intre în blocaj. Au fost împărțite sumele care au venit la rectificarea bugetară, însă prea puțini primari au avut noroc să fie pe lista celor care au și primit bani. 27 de primării nu au văzut, nici de această dată, vreun leu. Printre acestea, toate orașele și cele două municipii.

Puțin peste 3,6 milioane de lei au ajuns în conturile primăriilor din Gorj. Banii sunt puțini, iar localitățile care au dificultăți financiare sunt multe. Sumele au fost votate de consilierii județeni. “O sumă, i-aș spune infimă, doar 3,6 milioane de lei, i-a fost repartizată județului Gorj pentru toate cele 70 de unități administrativ-teritoriale. 27 de primării au zero lei. Primăriile celor două municipii și toate primăriile de orașe au primit zero lei la această rectificare. Din cei 21 de primari liberali, jumătate au primit zero. Este deja o tradiție ca primăriile liberale să nu primească banii necesari. Este o împărțire a sărăciei. Suntem un județ de zero lei în condițiile în care sunt primării care nu și-au putut plăti salariile și au restanțe de două sau trei luni și au arierate”, a spus consilierul județean Denisa Șuță.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, se teme că nu se va putea descurca fără rectificarea în care își pusese speranțele. Mai mult, sunt proiecte europene care riscă să fie blocate din lispă de bani. „După ce îmi pusesem toate speranțele în această rectificare de buget, se pare că mi s-au năruit toate aceste speranțe. Rămâne să ne descurcăm cum putem, pe plan local. Efectul nici nu vreau să mi-l imaginez. Vom avea foarte mari probleme în a ne plăti serviciile de care beneficiem. Nu vom putea să ne plătim obligațiile la bugetul de stat și poate avea efect în semnarea contractelor pe fonduri europene”, a explicat edilul Gigel Jianu.

La Scoarța, primarul Ion Stamatoiu spune că nu a primit niciun ban. Nu s-a supărat însă. A discutat cu șefii Consiliului Județean și a fost de acord să fie virați bani la primăriile unde sunt probleme mai mari. „Pot să funcționez. Este normal să înțelegem și acei primari care nu au posibilități. Ar fi fost păcat ca persoanele cu handicap sau salariații să rămână fără bani. Am decis să dăm credit și altor primării să încheie cu bine anul. Am acceptat ca Scoarța să nu primească nimic. Nu sunt supărat. Sunt primării unde nu s-au luat salariile și nu s-au dat banii pentru persoanele cu handicap”, a transmis primarul din Scoarța, la Radio Infinit.

Vizualizări: 841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: