Hotărârea privind demiterea lui Rotaru, fără semnătură

Hotărârea prin care aleșii locali vor să-l demită pe Marian Rotaru a ajuns pe masa juriștilor de la Prefectură, dar fără semnătura secretarului primăriei, Grigore Jianu. De altfel, acesta le-a explicat consilierilor că nu va semna documentul pentru că nu îl consideră legal. Același lucru l-a transmis și Instituției Prefectului pentru a motiva lipsa semnăturii.

Hotărârea adoptată de Consiliul Local Târgu Jiu, în ședința de luna trecută, a ajuns vineri la Instituția Prefectului. Juriștii de aici au termen șase luni să se pronunțe. Liviu Diaconescu, șeful Serviciului Legalitate, susține însă că va fi dată o soluție mai devreme.

La prima vedere, a sesizat că hotărârea buclucașă nu a fost semnată de secretarul Grigore Jianu. „Hotărârea a fost înaintată Instituției Prefectului în vederea legalității. A ajuns la colegii de la structura juridică. La prima vedere, se observă că nu este contrasemnată de secretarul municipiului Târgu Jiu care a și înaintat un referat privind sesizarea nelegalității acestei hotărâri, în sensul că nu există un temei legal care să justifice adoptarea acesteia. Cu siguranță, o să ne pronunțăm în cel mai scurt termen posibil. Nu vreau să-mi asum acum că e o zi, o săptămână sau o lună. Termenul de verificare a legalității, potrivit legii, este de șase luni, dar vom face tot posibilul să prioritizăm verificarea acestei hotărâri ca să clarificăm situația”, a declarat Diaconescu.

Jianu a refuzat să semneze

De altfel, Jianu le-a transmis consilierilor de la bun început că nu va semna această hotărâre pe care a considerat-o din start ilegală. „Domnul Grigore Jianu a formulat o listă de obiecții. A spus că nu este legal deoarece astfel de atribuții nu revin Consiliului Local, ci domnului primar Marcel Romanescu. Ulterior, când a ajuns la dumnealui hotărârea, să contrasemneze, a refuzat să facă acest lucru”, după cum a explicat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Liberalul Eduard Berca, inițiatorul proiectului, știa că lipsește semnătura secretarului, dar susține că acest lucru nu înseamnă că votul lor ar fi fost lipsit de temei legal. „De semnat, știam că nu va semna, că a spus în ședință. Nu e o noutate. Votul înseamnă expresia voinței celor 11 consilieri. Este un pas pe care trebuia să-l parcurgă proiectul de hotărâre. Faptul că Grigore Jianu nu a semnat, nu e prima dată. Au mai fost situații. Unele au fost amendate de Prefectură, altele, nu. Vom vedea ce avem de făcut”, a mai spus Berca.

Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: