Gata cu hârțogăria! Arhivă electronică la primăria Motru

Administrația locală din municipiul Motru a semnat marți, 11 decembrie, un contract de finanțare la Ministerul Dezvoltării ce va permite arhivarea electronică a documentelor din primărie, dar și înființarea unei platforme on-line prin care administrația locală va coresponda cu cetățenii din Motru.

Proiectul este finanțat din fonduri europene. Implementarea va începe chiar din această săptămână și se va încheia în 2020. Autoritățile locale spun că prin implementarea acestui proiect documentele vor fi găsite mult mai ușor. „Prin Programul Operațional Capacitatea Admnistrativă am un proiect de aproape 3.6 milioane lei. Un proiect foarte important care presupune mult mai multe lucruri pentru administrația locală, îmbunătățirea activității în administrația locală. De exemplu, arhivă electronică, inclusiv retrodigitalizarea documentelor pe care noi deja le arhivăm în mod electronic. Absolut tot ce se arhivează va fi scanat, astfel încât să nu mai stai să umbli prin hârțogării, prin praf. Intri pe calculator, se verifică și se listează documentul de care ai nevoie. Va fi un program foarte bine pus la punct. Se va implementa un portal pentru interacțiunile cu cetățenii”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Conform autorităților, va fi un portal distinct de site-ul primăriei, iar cetățenii vor avea acces la toate solicitările lor către administrație și pot să urmărească circuitul documentelor. Primăria va trebui să asigure o cofinanțare de 2% pentru acest proiect. 60 de funcționari din primărie vor fi instruiți pentru implementarea proiectului.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi achiziționate și echipamente hardware. ”Tot în cadrul acestui proiect, se va întocmi strategia de dezvoltare locală a municipiului Motru pentru perioada 2021-2027. O strategie obligatorie privind accesarea fondurilor în exercițiul financiar următor, pentru că cel în care ne aflăm se va termina în 2020. Se va întocmi și un plan strategic instituțional, pentru perioada 2020-2021, care pune bazele implementării acestei strategii”, a mai spus primarul din Motru.

Vizualizări: 1,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: