Primar: Investitorii nu vin în Gorj din cauza drumurilor

Infrastructura care lasă de dorit îi face pe investitori să fugă de județul Gorj. O mai confirmă un primar care spune că a avut discuții avansate cu un potențial investitor care urma să deschidă o fabrică de medicamente. Totul s-a oprit în momentul în care s-a constatat că orașul are de suferit la capitolul drumuri ori legături cu vreo autostradă ori drum expres.

Un investitor care voia să deschidă pe platforma industrială de la Târgu-Cărbunești o fabrică de medicamente a refuzat oferta autorităților locale. Chiar dacă primăria a încercat să-l atragă cu taxe mai mici și utilități, investitorul a decis să-și ducă afacerea în altă parte. “Zona noastră a fost cam ocolită în infrastructură, drumuri expres. Am avut discuții cu câțiva investitori, chiar cu cineva care ar fi vrut să facă o fabrică de medicamente, un depozit. Chiar am încercat să le ofer facilități. Aveau apa, gazele, canalul la 100 de metri, să nu le luăm impozit pe teren o anumită perioadă. Totul s-a oprit la un moment dat”, a explicat primarul Dănuț Birău.

Județul Gorj nu este legat de vreun drum expres ori autostradă cu alte zone din țară. Defileul Jiului este într-un șantier continuu, cel mai tranzitat drum din județ - Drumul Național 67 - este plin de criblură, denivelări și trebuie reabilitat, iar șoseaua care duce spre Drăgășani este pregătită de modernizare doar pe hârtie.

„Avem o platformă industrială care era foarte dezvoltată cândva la Târgu-Cărbunești. Erau 13 mii de oameni care aveau un loc de muncă acolo. Acum, populația este undeva la 8.600. Foarte mulți oameni, de la Filiași până la Sadu, și de la Roșia de Amarada până la Scoarța lucrau la Târgu-Cărbunești. Acea platformă există. Mai sunt clădiri. Unele sunt la lichidatori. Iată că e foarte greu să vină cineva. Dacă s-ar reuși să se spargă gheața, să vină un investitor care să dezvolte o afacere așa cum a făcut domnul Columbeanu o fabrică acolo, dar care s-a închis, probabil ar fi un drum și pentru alții. Nu mai sunt nici acele zone defavorizate ca să aibă anumite facilități. Trăim cu speranța”, a mai spus primarul din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 1,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: