Primăriile și alte instituții, verificate cum au cheltuit banii în pandemie

Curtea de Conturi va lua la verificat toate instituțiile publice din Gorj. Astfel, toate primăriile, Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, dar și Inspectoratul Școlar vor fi luate la bani mărunți de către instituția care se ocupă cu verificarea cheltuirii banului public.

Mai multe instituții din Gorj stau cu frica-n sân după ce a fost anunțat un control al Curții de Conturi. Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, spune că acest control este unul tematic, concentrat pe verificarea cheltuirii banului public de către toate entitățile care au fost angrenate în gestionarea stării de urgență. Vor fi vizate și achizițiile publice.

”Controlul Curții de Conturi a României este unul tematic, concentrat pe verificarea legalității cheltuielii banului public de către toate entitățile care au fost angrenate pe perioada stării de urgență. Este un control tematic care vizează achizițiile publice în perioada stării de urgență”, a declarat prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, la Târgu-Jiu TV.

Mai mult, prefectul nu crede că vor exista probleme în urma verificărilor ce vor avea loc. ”Nu cred că vor fi probleme. Fiind o situație excepțională, primarii au găsit modalități de a realia ajustări ale unor capitole bugetare. Edilii s-au implicat mult pentru ca situația să fie gestionată bine. Speranța mea este că nu o să fie probleme la nicio instituție din Gorj”, a mai declarat Rujan.

Acesta este primul control al Curții de Conturi de când a început pandemia.

Vizualizări: 1,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: