Primarul amendat de prefect îşi pune subalternii să plătească

Primăria Albeni a fost sancţionată cu 3.000 de lei de Instituţia Prefectului Gorj, în urma verificărilor făcute de Corpul de Control. Primarul Ionuţ Stan crede că trebuia sancţionat secretarul, nu primăria, şi îl acuză pe prefectul Ciprian Florescu că se răzbună. „Ştie el de ce”, a spus Stan.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a spus că organul de control a constatat anumite disfuncţionalităţi la Primăria Albeni. „Sunt nişte sancţiuni care vor veni ca urmare a unor disfuncţionalităţi constatate de Corpul de Control la Primăria Albeni, conform legislaţiei în vigoare”, a spus Ciprian Florescu. Acesta a spus că primarul are posibilitatea să conteste raportul, dacă nu îl consideră corect. „Deocamdată, sugestia mea este să se aplece mai cu atenţie asupra problemelor comunei şi să lase conflictele astea fără rost prin presă”, a spus Florescu.

 Prefectul, acuzat de găinării

Primarul Ionuţ Stan anunţă că va plăti amenda dată de Prefectură, dar nu din salariul său, ci le-o va imputa angajaţilor primăriei pe care-i va considera vinovaţi de săvârşirea abaterilor trecute în raportul Corpului de Control al Prefectului. „Corpul de control dispune sancţionarea, dar nu ştiu pe cine sancţionează. Am trecut şi eu prin controale ale Curţii de Conturi, sancţionarea trebuia să se facă în timpul controlului. Dacă va fi o sancţiune dată pe primărie, văd cine trebuia să răspundă pentru cele constatate de Corpul de control şi voi dispune recuperarea sumei de la persoana vinovată”, a spus Ionuţ Stan la Radio Infinit.

Primarul l-a acuzat pe prefect de găinării şi i-a reproşat că vrea să se răzbune. „Ca să mă răzbun, ar fi însemnat că mi-a făcut un rău. Iar primarul din Albeni mie personal nu mi-a făcut niciun rău”, a spus prefectul Florescu, adăugând că el doar aplică legea.

Vizualizări: 1,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: