Încă un liberal promovat în funcţie de conducere

Liberala Maria Cochină a fost numită inspector şcolar adjunct. Este a doua persoană susţinută de PNL care obţine o funcţie de conducere, după ce Gheorghe Paraschivu a fost numit prefect la propunerea acestui partid politic. Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL, susţine că numirile s-au făcut doar pe criterii profesionale, partidul său neavând niciun amestec, motivând că nu este la putere.

Maria Cochină este noul inspector adjunct al ISJ Gorj. Numirea s-a făcut în condiţiile în care, luna trecută, s-a mimat un concurs pentru ocuparea acestui post. Unicul candidat, Bogdan Constantin, a susţinut proba scrisă, însă nu s-a mai prezentat la interviu.
Liberala Maria Cochină figurează şi pe lista de consilieri judeţeni, dar pe o poziţie neeligibilă. Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, neagă faptul că partidul său ar fi avut vreo implicare în numirea Mariei Cochină în funcţia de inspector şcolar adjunct. „Maria Cochină este un profesor strălucit, un om care are foarte mare experienţă în sistemul de educaţie. Dacă dumneavoastră ştiţi că PNL este la guvernare, n-aveţi decât să credeţi că este propunerea noastră”, a spus Vâlceanu.
Întrebat dacă vor mai urma şi alţi liberali promovaţi în funcţii de conducere, Vâlceanu s-a arătat a fi foarte deranjat. „Când vorbim despre un profesionist ar trebui să lăsaţi şi dumneavoastră politica deoparte şi să vă bucuraţi că obţine o funcţie pe care o merită. Dacă există liberali în funcţii de conducere, eu nu pot decât să mă bucur pentru că asta înseamnă că Partidul Naţional Liberal are oameni de valoare”, a precizat Vâlceanu.
La rândul său, Maria Cochină speră într-o bună colaborare cu Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. „A fost transmis către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj ordinul de la minister. Cred că de luni îmi voi prelua atribuţiile, n-am văzut încă documentul. Din punctul meu de vedere, voi încerca să fac echipă cu domnul Işfan”, a declarat Maria Cochină la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: