Cine conduce Consiliul Judeţean în următorii patru ani

Consiliul Judeţean Gorj are începând de miercuri o nouă conducere. Este vorba despre Cosmin Popescu-preşedinte, Ciprian Florescu- vicepreşedinte şi Ninel Muja-vicepreşedinte. Aceştia au fost singurele nominalizări pentru funcţiile respective. Toţi trei au fost votaţi în prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean cu 21 de voturi pentru şi 12 voturi împotrivă. Ion Călinoiu va rămâne consilierul lui Cosmin Popescu până la toamnă, când va candida pentru un post de senator.

Prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean a fost una tensionată cu multe pauze şi suspiciuni de fraudare a votului. Până la alegerea preşedintelui şedinţa a fost condusă de Elvira Şarapatin, cel mai vârstnic consilier judeţean. La şedinţă au luat parte şi primarii în exerciţiu, aceştia au depus jurământul, alături de ceilalţi consilieri judeţeni, urmând ca în zilele viitoare să se retragă.
După depunerea jurământului, consilierii judeţeni au trecut la vot. Încă de la deschiderea şedinţei, liberalii au insistat ca în comisia de numărare a voturilor să fie câte un reprezentant de la fiecare partid reprezentat în consiliu, fiind desemnaţi Milosteanu - PSD, Iacobescu - PNL, Borcan - ALDE, Daviţoiu - PMP şi Rotaru – PSRo, asta pentru a se elimina suspiciunile legate de fraudarea voturilor. Comin Popescu a fost primul care a fost supus votului, acesta obţinând 21 de voturi pentru şi 12 voturi împotrivă. De altfel, aceleaşi rezultate au fost obţinute şi de Ciprian Florescu şi Ninel Muja.
Comin Popescu s-a declarat mulţumit de voturile primite. „E prima mea zi în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar emoţiile sunt mari. Le mulţumesc consilierilor judeţeni pentru încrederea acordată dar, în primul rând, le mulţumesc gorjenilor care ne-au acordat votul la alegerile din 5 iunie. Sunt mulţumit de voturile consilierilor, se vede că funcţionăm ca şi grup, iar aşa vom funcţiona şi în mandatul 2016-2020”, a declarat Cosmin Popescu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean.
Acesta a vorbit şi despre obiectivele prioritare pentru el. „Am multe obiective în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, sănătatea, turismul şi nu în ultimul rând mediul de afaceri. Aşa cum am promis în campania electorală mă voi baza pe oameni de afaceri autohtoni pentru că ei sunt cheia succesului, de a atrage investitori în judeţul Gorj”, spune Popescu.
CONSILIERE
Cosmin Popescu a precizat că se va baza pe sprijinul lui Ion Călinoiu. „Domnul Călinoiu va rămâne consilierul meu pentru că este necesar, având în vedere proiectele care sunt în derulare. Mă voi sfătui cu dânsul în ceea ce priveşte funcţionarea pe viitor a Consiliului Judeţean”, a declarat Cosmin Popescu. În ultima sa zi de mandat, Ion Călinoiu a fost declarat incompatibil pentru funcţia de preşedinte.

Vizualizări: 2,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: