Primarul Bârcă l-a reclamat pe viceprimar la Prefectură

Primăria Turburea este din nou în scandal după ce primarul Ion Bârcă a făcut o sesizare către Instituţia Prefectului privind incompatibilitatea viceprimarului Toma Stamatoiu cu funcţia de administrator al cantinei. Bârcă acuză toţi consilierii în frunte cu viceprimarul de mafie aşa că îi cere prefectului Liviu Andrei să facă lumină în cazul cantinei de la Turburea.

Scandalul izbucnit în urmă cu câteva luni revine din nou pe tapet la Turburea. Primarul Bârcă susţine că Toma Stamatoiu ocupă abuziv două funcţii în comună, una de viceprimar şi alta de administrator al cantinei, evident incompatibile una cu cealaltă. Pentru a pune punct situaţiei, Bârcă a făcut o sesizare Instituţiei Prefectului. „Nu poţi să fii şi viceprimar şi administrator la cantină. E conflict de interese. Am sesizat Prefectura în legătură cu acest aspect şi acum aştept răspuns. Este de trei luni şi administrator că aşa a vrut Consiliu Local. Ia bani din două părţi, unde s-a mai pomeni-”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Mai mult decât atât, primarul îi acuză pe consilieri de mafie şi asta pentru că, spune el, s-a stabilit în şedinţă un preţ de închiriere al cantinei foarte mare, încât să nu închirieze nimeni.  „Au votat ca preţul de închiriere al cantinei să fie de 15 milioane în condiţiile în care un consilier al USL-ului închiriază cort de nuntă cu şase milioane. S-au vorbit între ei să pună preţul la cantină aşa mare încât oamenii să aleagă tot cortul că e mai ieftin”, a adăugat primarul Bârcă.

RĂSPUNS

Instituţia Prefectului Gorj confirmă primirea sesizării din partea primarului din Turburea declarând că acum este în analiză la nivelul unităţii întru-cât au fost solicitate documente doveditore care nu au fost puse încă la dispoziţie.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: