Primarul Bârcă reînfiinţează şcoala de meserii la Turburea

O școală nouă, cu bani de la Banca Mondială, va fi construită în localitatea gorjeană Turburea. Școala, ce va fi gata până la toamnă, când va începe un nou an școlar, va beneficia și de o clasă a IX-a, profil mecanic. În acest fel, primarul Ion Bârcă vrea să reînființeze Școala de Arte și Meserii, cu profilul extracția de petrol și gaze, care a funcționat în zonă până la jumătatea anului 2009. Deși la nivelul localității există foarte mulți tineri, aceștia sunt nevoiți să facă naveta la Filiași sau la Cărbunești pentru a urma cursurile liceale.

Primarul Ion Bârcă din Turburea vrea să reînființeze Școala de Arte și Meserii în zonă. Anul trecut acesta a primit aprobarea pentru construirea unei școli noi în localitate cu fonduri de la Banca Mondială, iar acum așteaptă avizul de la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului pentru înființarea unei clase a IX-a, profil mecanic. Această inițiativă vine în sprijinul elevilor, care trebuie să facă naveta pentru a urma cursurile unui liceu. ”Am câștigat fonduri în valoare de 30 miliarde lei vechi pentru construirea unei școli în Turburea. Vrem cu acest prilej să realizăm și o clasă de a IX-a cu profil mecanic și datorită zonei presărată cu sonde și unde există și o platformă de extracție și prelucrare a gazelor. Dorim să începem cu o clasă de 30 de copii. Conform unui studiu făcut de noi a reieșit faptul că sunt foarte mulți tineri care ar dori să-și continue studiile liceale în zonă. În urmă cu câțiva ani funcționa Școala de Arte și Meserii, dar s-a desființat, iar acum aceștia trebuie să facă naveta la Filiași sau la Târgu Cărbunești pentru a urma un liceu”, spune Ion Bârcă, primarul din Turburea.

BENEFICIARI

Școala va avea opt săli de clasă, o bibliotecă modernă și o sală de lectură de peste 50 mp, precum și grupuri sanitare. ”E păcat să nu avem și noi în localitate o Școală de Arte și Meserii. Cred că dacă continuăm în acest ritm cu lucrările, construcția va fi finalizată și dată în folosință în această toamnă. Vom asigura bani și din Consiliul Local, până la patru miliarde lei vechi. Noi avem aproape 600 de copii în zonă, dar am observat că de la an la an numărul acestora scade”, mai spune Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: