Primarul Bârcă se pregăteşte pentru bac. Citeşte „Ion“ şi „Moromeţii“

Niciodată nu este prea târziu să obții o diplomă. Se pare că la asta s-a gândit și primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, atunci când a luat decizia să se reînscrie la liceu la vârsta de 47 de ani. Deși nu mai este la vârsta majoratului, șeful comunei Turburea, elev la seral în clasa a XII-a la Grupul Școlar Bârsești dă dovadă de ambiție și se pregătește intens de examenul  de bacalaureat. Acesta a declarat că nu merge chiar zilnic la cursuri și nici nu mai intenționează să meargă la vreo facultate.

Ion Bârcă își împarte timpul între primărie și școală. Primarul comunei Turburea este din nou elev la cei 47 de ani ai săi, continuând clasa a XII-a la Grupul Școlar Bârsești, la profilul agricol. Acesta spune că la școală este destul de greu, având în vedere că nu mai are 20 de ani. Nici nu mai are de gând să meargă la facultate după ce va susține examenul de bacalaureat. Vine la școală pentru a avea o diplomă de liceu și pentru a acumula noțiuni generale. ”Acum chiar să nu o mai spun, așa niște noțiuni generale, dar în rest ce să mai învăț eu la vârsta asta de 47 de ani. Cum să nu fie greu, ca pentru fiecare. Una e să ai 20 de ani, alta să ai 47. Fata mea termină a doua facultate, stă la Târgu Jiu și este căsătorită”, spune Ion Bârcă.

Acesta spune că nu mai dă la facultate şi speră că localnicii ăl vor vota şi aşa. „Nu mă mai înscriu la facultate, nu mă mai înscriu la nimic. Pentru mine îmi e de ajuns atâta. O să îmi fac o evaluare cât de cât și dacă cetăţenii comunei Turburea mă mai vor mai candidez, dacă nu, nu mai candidez“, a mai spus primarul.

Profesorii sunt înţelegători

Profesorii de la liceu sunt înțelegători cu primarul-elev, care recunoaște că nu frecventează toate cursurile. ”Sunt în clasa a XII-a și dau bacul. Profesorii sunt înțelegători. Nu merg chiar zilnic la cursuri. Toată viața mea a fost o ambiție cu primăria, iar cu școala asta a fost tot ambiție. Viața e o ambiție ca să poți să treci prin ea”, este de părere Ion Bârcă.

LECTURĂ

Pentru că nu mai e mult până la examenul de bacalaureat, primarul din Turburea pune accentul pe romanele ”Ion” de Liviu Rebreanu și ”Moromeții” de Marin Preda.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: