Primarul Bobaru, audiat ca martor în dosarul lui Şolea

Al doilea dosar de corupţie în care este judecat la Tribunalul Gorj fostul secretar al Primăriei Bumbeşti Jiu, Victor Şolea, l-a adus ieri la bară, ca martor, chiar pe primarul Constantin Bobaru. Nevoit să aştepte ore în şir până i-a venit rândul să depună mărturie, Bobaru a dat declaraţii puţin relevante în dosar.

Şolea a fost trimis în judecată pe motiv că ar fi primit o hotă ca şpagă de la denunţătoarea sa, Victoria Diaconescu, cea care i-a organizat şi un flagrant cu 3000 de lei, în urma căruia fostul secretar a şi fost arestat preventiv o perioadă şi a şi primit o condamnare, nedefinitivă, cu suspendare.

La audierile de ieri nu s-a vorbit deloc despre hota de aragaz care face obiectul presupusei şpăgi, primarul fiind întrebat mai mult despre cum este organizată Comisia Locală de fond funciar,  ce atribuţii avea secretarul pe acolo şi de cum se semnau procesele verbale la şedinţe. Anchetatorii spun că hota ar fi fost dată pentru ca Şolea să urgenteze eliberarea unui titlu de proprietate către denunţătoarea sa, dar din declaraţiile date ieri inclusiv de alte două funcţionare ale Primăriei, a reieşit că acesta nu avea posibilitatea să influenţeze Comisia Locală şi nici să facă demersuri pe la instanţele de judecată pentru a rezolva problema denunţătoarei sale. 

Şolea s-a declarat tot timpul nevinovat, precizând că este victima unor înscenări, un verdict în acest dosar fiind aşteptat înainte ca la Curtea de Apel Craiova să se judece recursul la celălalt dosar, cel cu flagrantul de 3000 de lei, în urma căruia fostul secretar şi-a pierdut şi slujba, dar şi libertatea.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: