Primarul Bucurescu vrea o şcoală la două sate

Şcolile primare de pe raza comunei Slivilești sunt o problemă majoră pentru reprezentanţii primăriei în acest moment. Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, spune că se încearcă o comasare a școlilor primare pentru că sunt foarte puţini copii de I-IV în localitate. Cu toate acestea, în toate cele șapte sate componente există câte o şcoală primară și o singură școală gimnazială în satul Slivileşti. Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj lasă problema la latitudinea Consiliului Local, însă văd un lucru bun în comasare.

Consiliul Local Slivileşti trebuie să ia o hotărâre în perioada următoare cu privire la numărul şcolilor primare de pe raza localităţii. Potrivit primarului Sorin Bucurescu, fiecare sat al comunei are câte o şcoală primară dar cu un număr foarte mic de copii. Primarul crede că nu se poate face învăţământ cu doar trei elevi la clasă aşa că se gândeşte la comasarea şcolilor astfel încât să fie măcar una la două sate. ”Atât eu cât şi Consiliul Local suntem de părere că o școală primară nu poate funcţiona cu doar trei elevi şi ăia în clase diferite. Trebuie să luăm o decizie în acest sens. În ceea ce mă priveşte, o să propun Consiliului Local să fie o şcoală la două sate”, a declarat primarul Sorin Bucurescu. Potrivit primarului, Consiliul Local este de acord cu această propunere însă după o analiză atentă a fiecărei şcoli în parte.

ISJ Gorj, de acord cu comasarea

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj spune că rețeaua unităților de învățământ de pe raza unei localităţi se stabilește de administrația locală însă doar cu acceptul ISJ. Justin Paralescu, inspector general în cadrul ISJ Gorj spune că un prim pas care trebuie făcut este ca cei din Consiliul Local să vină cu propunerea. ”Rețeaua unităților de învăţământ de pe raza unei localități, potrivit legii, se stabilește de către administraţia locală cu avizul conform al Inspectoratului Școlar. Noi suntem receptivi la propunerea lor”, a declarat Justin Paralescu. 

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: