Primarul din Arcani explică incidența mare: Nu sunt de la noi

Primarul din comuna gorjeană Arcani explică de ce incidența cazurilor de Covid este de 11,63 de cazuri la mia de locuitori, deși localitatea este pe primul loc la vaccinare. Potrivit primarului, doar patru dintre persoanele infectate au domiciliul în Arcani, celelalte carantinându-se în casa de la țară.

Primarul din comuna Arcani susține că statistica dată de Direcția de Sănătate Publică Gorj nu reflectă realitatea, iar incidența înregistrată în localitate nu este chiar atât de îngrijorătoare.

”Nouă ne place să fim fruntași. Am fost pe primul loc și la vaccinare, și am fost și la incidență, dar am trecut pe locul doi după Văgiulești. Glumesc acum, pentru că nu este de speriat. Din cele 15 cazuri raportate de DSP, numai patru sunt localnici cu domiciliul în Arcani, restul sunt veniți aici. Deci cifrele date nu sunt foarte relevante”, a declarat primarul Daniel Coiculescu.

Primarul explică și de ce situația de la Arcani nu este îngrijorătoare. ”Foarte mulți sunt contacți. În altă ordine de idei, cei care sunt depistați pozitivi, decât să stea la bloc în carantină, mai bine vin la sat, că se mai plimbe prin curte, mai fac câte ceva și trece timpul mai repede. Ca să nu mai spun că sunt și din București care au venit să se carantineze aici. Au cunoscuți aici, vin frecvent și, decât să stea închiși în casă, au preferat să vină la Arcani. De aici incidența așa de mare. Mi-au spus că, după ce li se termină perioada de izolare, pleacă la apatament”, a spus Coiculescu.

Localitatea Arcani are doar 1.290 de locuitori, pe statistica DSP Gorj apărând 15 persoane infectate.

Vizualizări: 2,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: