Primarul din Brăneşti, prins cu minciuna

Primăria comunei Brăneşti plăteşte avocaţi pentru a se apăra în instanţă, deşi în instituţie sunt angajaţi mai mulţi jurişti. Primarul comunei a încercat să ascundă acest lucru, însă avocatul şi localnicii l-au dat de gol. Ba mai mult, el singur s-a încurcat în propriile minciuni.

Primarul comunei Brăneşti, Gheorghe Stoichiţoiu, recunoaşte cu seninătate că în primărie există nu unul ci mai mulţi jurişti însă omite să spună faptul că plăteşte suplimentar alt om, un avocat, atunci când primăria este implicată într-un proces. „În procesele cu cetăţenii Primăria este reprezentată de către juristul Consiliului Local, acum şi secretarul primăriei are studii juridice, mai sunt şi alte două fete în primărie ce au astfel de studii deci nu a fost niciodată nevoie să apelăm la un avocat.”, declară Gheorghe Stoichiţoiu, primarul comunei Brăneşti. Cele spuse de către primarul Stoichiţoiu nu coincid cu realitatea.

Ioan Simion din satul Capu Dealului, comuna Brăneşti, este în proces cu primăria pe probleme de fond funciar. Omului nu i s-a acordat un teren pe care sunt plantaţi plopi şi care, potrivit acestuia, îi aparţine. În acest caz primăria a fost reprezentată în instanţă nu de juristul plătit pentru a face acest lucru, ci de un avocat. „Există jurist la primărie pe care-l plăteşte din banii noştri, dar cu toate astea pe timp de criză el angajează şi avocat”, a spus Ioan Simion. Cele spune de Ioan Simion sunt confirmate şi de către avocatul cu pricina. „Am fost contactat de primăria Brăneşti pentru a fi apărătorul lor în acest proces, pe delegaţia mea este stampila primăriei Brăneşti”, a precizat Mihai Gustea, avocatul angajat de primăria Brăneşti.

Stoichiţoiu: „M-aţi prins descoperit!”

Pus în faţa faptului împlinit, primarul Gheorghe Stoichiţoiu a rămas fără cuvinte. „M-aţi prins descoperit!”, atât a mai putut spune primarul Gheorghe Stoichiţoiu.

Mai mult primăria a plătit un avocat care nu a avut voie să ia cuvântul. Am rămas uimit, ceilalţi avocaţi prezenţi în sala de judecată s-au ridicat şi au făcut scandal pentru că acest avocat angajat de primărie făcea parte dintr-un alt barou şi nu avea voie să fie angajat în acest proces, i-au spus să-şi dea roba jos, nu l-au lăsat să vorbească.”, a spus Ioan Simion. Avocatul Mihai Gustea recunoaşte că a întâmpinat ceva probleme. „Este adevărat a fost un mic incident, dar s-a rezolvat. Era o problemă legată de baroul din care eu fac parte, dar asta nu e problema dumneavoastră”, a spus avocatul Mihai Gustea.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: