Primarul din Roşia de Amaradia şi-a dat în gât colegii din judeţ

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, se laudă că a făcut aproape 3 kilometri de alimentare cu apă cu doar 70 de milioane de lei. În condiţiile în care primarii gorjeni găsesc cele mai „ieftine“ soluţii şi ajung oricum la câteva miliarde, şeful din Roşia pare să arate că anumite lucrări pot costa şi mai puţin. Acesta a cheltuit atât pentru că a lucrat cu asistaţii social.

Primarul din localitate spune că lucrările ar fi putut costa de fapt aproape 4 miliarde de lei, dacă ar fi angajat forţă de muncă. Acest lucru se datorează faptului că primarul a lucrat doar cu cei 36 de asistaţii pe legea 416 şi cu alţi 15 oameni beneficiari ai legii 76 şi un angajat al carierei Seciuri, care a venit cu un buldoexcavator. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în satul Seciuri, unde pentru o alimentare cu apă pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri, au fost cheltuite 80 de milioane de lei vechi, iar valoarea proiectului s-ar fi ridicat la aproximativ 5 miliarde de lei vechi. „Vreau să remarc faptul că am reuşit să fac o investiţie minimă pentru două lucrări de o importanţă foarte mare pentru locuitori. De fapt eu nu am cumpărat decât câţiva kilometri de ţeavă, pentru că mâna de lucru am asigurat-o cu oamenii mei de pe legea 416 şi cu cei care sunt plătiţi prin AJOFM pe legea 76”, declară Liviu Cotojman, primarul localităţii Roşia de Amaradia.

Bucuros nu este doar primarul, ci şi locuitorii satele Dealul Viei şi Seciuri, care sunt principalii beneficiari ai alimentării cu apă. Oamenii spun că pe timp de secetă erau nevoiţi să care apă şi de la câţiva kilometri. „Vara trecută, cum au fost secetele alea toate fântânile din zonă au secat şi ne duceam la Roşia să luam apă. Cine ajungea primul la fântână, ală lua apă, pentru că apoi se tulbura foarte tare şi nu mai luam decât nămol”, declară un sătean din satul Dealul Viei.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: