Primarul din Câlnic a contestat raportul ANI

Primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe, a contestat decizia de incompatibilitate emisă de Agenția Națională de Integritate (ANI). Primarul este nemulțumit că a fost declarat în această lună incompatibil de ANI, pe motiv că ar fi deținut în același timp funcția de primar și de administrator de firmă. Vulpe este convins că o să câștige procesul, susținând că are acte doveditoare prin care să probeze nevinovăția sa.

Dumitru Vulpe, primarul PNL-ist din Câlnic, a contestat în urmă cu trei zile raportul ANI, prin care alături de alți trei aleși locali din țară, era declarat incompatibil. ”Am făcut contestație în termen și cu siguranță voi câștiga. Am făcut contestație săptămâna aceasta, aveam termen inclusiv astăzi (n.red. ieri). Mă aștept să câștig”, spune Dumitru Vulpe. Acesta nu știe încă la ce dată va avea loc judecarea contestației sale. În comunicatul de presă publicat de ANI pe 17 iulie se arăta că ”Dumitru Vulpe s-a aflat, în perioada 19.06.2008 – prezent, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de primar al comunei Cilnic, județul Gorj, cât și calitățile de administrator în cadrul S.C. Vulmid S.R.L., respectiv S.C. Minprest Serv S.A., încălcând, astfel, dispoziţiile privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.

Probează cu documente

”La data de 19.06.2008, a fost validat mandatul lui Dumitru Vulpe, de primar al comunei Câlnic, Județul Gorj. Dumitru Vulpe deține, începând cu data de 21.09.1995, calitatea de asociat și administrator în cadrul S.C. Vulmid S.R.L. În perioada 03.07.2007 – 26.09.2008, Dumitru Vulpe a deținut funcția de administrator în cadrul S.C. Minprest Serv S.A”, se mai arăta în comunicatul emis de ANI. Toate aceste acuzații sunt demontate de primarul din Câlnic, care susține că are documente de la vremea aceea care îl scot de sub aceste acuzații. ”La documentele care au fost întocmite la vremea respectivă certifică faptul că eu am ieșit din starea de incompatibilitate. Sunt hotărârile AGA ale celor două societăți care au luat act de demisiile mele și nu am mai deținut calitatea de administrator. Am documentele necesare, există documentele AGA  de la vremea respectivă”, susține primarul comunei Câlnic.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: