Primarul din Cărbuneşti, scandal cu constructorul staţiei de sortare

Primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu este foc şi pară pe constructorul staţiei de sortare deşeuri din localitate. Deşi are toţi banii de care are nevoie, constructorul întârzie finalizarea acestui proiect. Mihai Mazilu spune că pentru această întârziere constructorul va răspunde în faţa instanţei.

Construirea staţiei de sortare deşeuri din Târgu Cărbuneşti costă 1 milion de euro. Lucrările de realizare a staţiei trebuiau finalizate la 1 septembrie 2010, constructorul SC Primacons SRL nu a respectat acest termen şi potrivit primarului acestui oraş, Mihai Mazilu, este posibil să nu se încadreze nici în cel de-al doilea termen oferit de beneficiar. „Este un constructor de toată jena, mă tot duce cu vorba de la o zi la alta, o să-l dau în judecată şi o să-i cer daune pentru că nu a terminat la timp lucrările. Termenul de finalizare al lucrărilor a fost prelungit până la 10 noiembrie, dar nu cred că va termina până atunci”, a spus Mazilu.

Constructor: „Mazilu să treacă întâi pe acolo şi apoi să vorbească”

Constructorul Octavian Bălţoi susţine că şi-a făcut treaba. „Lucrarea e terminată, s-a făcut recepţia lucrărilor acum 10 zile, au şi început să baloteze gunoi, domnul Mazilu să treacă întâi pe acolo şi apoi să vorbească. Singurul lucru care a mai rămas de făcut sunt nişte platforme de beton în localităţile la care va deservi această staţie”, a spus acesta.

Staţia de sortare deşeuri de la Cărbuneşti va deservi 12 localităţi gorjene. Comuna Scoarţa este una dintre ele. Cu cât întârzie finalizarea lucrărilor, cu atât trebuie să plătească bani buni pentru a duce gunoaiele la Târgu Jiu. „În jur de 20 de milioane de lei vechi plătim pe lună pentru a duce deşeurile la Târgu Jiu, în funcţie de cantitate. Cu cei de la Târgu Cărbuneşti nu am stabilit un preţ dar va fi mai mic cu siguranţă”, a spus Aurelian Cotâlău, primarul comunei Scoarţa.

Primăria Scoarţa a fost amendata cu 100 de milioane de lei vechi de către Garda de Mediu pentru gunoaiele depozitate necorespunzător pe raza comunei. Pentru a nu primi o noua amendă primarul comunei speră ca staţia de sortare deşeuri de la Cărbuneşti să fie gata curând.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: