Popeangă s-a supărat după ce a aflat că a votat împotriva minerilor

Legea care permitea reducere vârstei de pensionare pentru minerii care lucrează în condiţii deosebite a fost respinsă pe 19 octombrie cu ajutorul parlamentarilor PSD de la Gorj, relatam în ediţia de ieri a ziarului. Deputatul PSD Vasile Popeangă a tunat şi fulgerat ieri nerecunoscând că a votat propunerea Comisiei de Muncă, adică aceea de a respinge lega. Astăzi prezentăm situaţia votului electronic, care arată că acesta a votat pentru respingerea legii. Minte Popeangă sau Camera Deputaţilor?

Explicaţia deputatul este următoarea. „A fost făcut un raport de respingere de către comisia de muncă privind reducerea vârstei de pensionare şi am votat împotrivă, am votat respingerea acestui raport. O să dau un interviu la Radio Târgu-Jiu să explic minerilor cum am votat eu“, a spus Popeangă. Situaţia de pe site-ul Camerei Deputaţilor arată altfel.

Parlamentarul PSD a făcut precizarea că atât votul său, cât şi cel al colegului Morega a fost cu totul altul decât cel prezentat şi că intenţionează să dezmintă afirmaţiile ziarului, alături de deputatul Morega, într-o conferinţă de presă. Votul fiecărui deputat pentru fiecare proiect de lege aflat pe ordinea de zi este făcut public chiar de către site-ul Camerei Deputaţilor, la secţiunea « vot electronic ». Imaginea preluată de pe site demonstrează fără putinţă de tăgadă modul în care s-a votat. În privinţa iniţiativei legislative pentru mineri susţinută de deputatul Militaru, a fost supusă la vot recomandarea comisiei de muncă şi protecţie socială, majoritară PSD+PC, de respingere a legii. După cum se observă din imagine, Vasile Popeangă şi Dan Ilie Morega au spus DA respingerii legii.

Deputaţii Popeangă şi Morega au respins proiectul de lege care permitea pensionarea mai devreme a minerilor, iar Cosmin Popescu, Militaru şi Surupăceanu l-au susţinut. Ponta, ca de obicei, a chiulit.

Galerie foto


Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: