Primarul din Logreşti a alocat fonduri pentru o investiţie inexistentă

Instituţia Prefectului Gorj a cerut Consiliilor Locale Logreşti şi Tismana să-şi revoce parţial hotărârile în care şi-au aprobat bugetele pentru anul 2011. Este vorba despre Primăria Logreşti, unde au fost alocate fonduri pentru continuarea unei investiţii ce nu fusese aprobată niciodată şi despre Primăria Tismana, care a alocat bani pentru începerea unor noi lucrări, în ciuda faptului că nu dispune de resurse pentru finalizarea celor existente.

Instituţia Prefectului Gorj a cerut Consiliilor Locale Logreşti şi Tismana să-şi revoce, parţial, hotărârile în care s-au aprobat bugetele, din cauză că anumite sume de bani au fost aprobate în mod ilegal. “La Logreşti s-a aprobat continuarea unei investiţii care nu a fost aprobată niciodată pentru a fi începută. Este vorba despre un magazin sătesc achiziţionat de la cooperaţie. Primarul s-a apucat să-l reabiliteze fără a avea hotărâre de consiliu în acest sens. În hotărârea în care s-a aprobat bugetul pentru anul 2011 s-au alocat fonduri pentru continuarea lucrărilor de reabilitare, sumele respective urmând a acoperi şi cheltuielile făcute până în prezent. La sesizarea unor consilieri locali am demarat cercetările, iar în această lună am cerut revocarea parţială a hotărârii”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

„O greşeală de exprimare”

Primarul comunei Logreşti spune că în hotărârea de consiliu s-a strecurat o greşeală de exprimare şi că va reface actul, nerenunţând sub nici o formă la continuarea lucrărilor de reabilitare. “Sesizările au venit din partea unor oameni ai fostului primar, care încearcă să meargă până la intimidare pentru a stopa orice lucru bun în această comună. Nu voi renunţa la hotărâre, însă îi voi schimba conţinutul. Cred că cei de la Prefectură se leagă de o greşeală de exprimare a celor ce au redactat actul. În loc de “continuarea lucrărilor de reabilitare”, cred că trebuia menţionat simplu “lucrări de reparaţii” sau “reabilitarea clădirii”. Vom vedea dacă suma de la investiţii poate fi inclusă la cheltuieli materiale”, a declarat Băluţă S. Ion, primarul comunei Logreşti.         Edilul local intenţionează să amenajeze o sală de festivităţi în fostul magazin sătesc, clădirea urmând a fi închiriată pentru nunţi şi boteze. “Magazinul a fost achiziţionat în anul 2009, printr-o Hotărâre de Consiliu, în vederea amenajării unei săli pentru festivităţi, nunţi şi boteze, la un preţ de 330 milioane de lei vechi, fără TVA. În anul 2010 am reabilitat acoperişul şi am cumpărat geamuri termopan în valoarea totală de 400 milioane de lei vechi. Prin Hotărârea de Consiliu, cu bugetul din 2011, am alocat 500 de milioane de lei vechi pentru a reface tencuiala, a dărâma nişte pereţi şi a achiziţiona o centrală termică. Dacă treburile mergeau bine, în această vară, sala putea fi deja închiriată pentru evenimente şi astfel se aduceau bani la bugetul local”, a mai precizat primarul Comunei Logreşti.

Ilegalităţi şi la Tismana

Primăria comunei Tismana a ajuns în atenţia Prefecturii tot din cauza Hotărârii Consiliului Local în care s-a aprobat bugetul. “La Tismana s-au alocat fonduri pentru începerea unor investiţii noi fără a avea bani pentru finalizarea celor deja existente şi fără a avea studii de fezabilitate. Exista pericolul deteriorării investiţiilor începute şi nefinalizate şi totodată riscul ca noua investiţie să nu poată fi finalizată. Mai exact erau începute mai multe lucrări de reabilitare a drumurilor, iar acum se intenţiona începerea unor lucrări de canalizare. Şi la Tismana am solicitat revocarea parţială a Hotărârii Consiliului Local”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: