Miliardele pentru zidul de la Negomir, în buzunarul lui Iordache

Alunecările de teren din satul Artanu, comuna Negomir i-au adus nu mai puţin de 20 de miliarde firmei primarului din Turceni, Ion Iordache. Câştigul a venit în urma unei negocieri directe între primarul Ion Gruescu şi firma Ydail Construct ce aparţine primarului Ion Iordache. Firma va executa lucrări de consolidare pentru eliminarea pericolelor de calamitate. Potrivit primarului Gruescu nu a avut loc o licitaţie electronică întrucât era vorba de lucrări în regim de urgenţă. Mai mult, Gurescu mai spune că a mai lucrat cu firma lui Iordache.

Firma primarului din Turceni pare să-şi fi făcut „abonament“ la vistieria primăriei Negomir. Nu numai că firma Ydail Construct a fost cea care a câştigat în nenumărate rânduri licitaţiile pentru asfaltări de drumuri din comuna Negomir, acum aceeaşi firmă este aleasă de primarul Ion Gruescu să execute lucrările de consolidare a terasamentelor din satul Artanu, afectat serios de alunecări de teren la începutul anului. Gruescu spune că a mai avut şi altă dată contracte cu firma lui Iordache şi a fost mulţumit. „A fost vorba de o lucrare în regim de urgenţă, nu a fost o licitaţie electronică şi având în vedere faptul că noi am mai lucrat cu firma respectivă şi la asfaltarea unor drumuri şi ne-au dovedit că sunt serioşi le-am atribuit şi acest contract”, a declarat Ion Gruescu, primarul din Negomir.

Deocamdată a primit doar 4 miliarde

Valoarea contractului încheiat între primăria Negomir şi firma Ydail Construct se ridică la valoarea de 20 de miliarde de lei, primarul dând garanţii asupra calităţii lucrărilor. „S-a intervenit puţin în proiect în sensul că specialiştii au considerat că ar fi mai bine ca zidul masiv de beton să pornească de la 15 metri adâncime şi nu de la 5 cât era prevăzut în primul proiect. În felul acesta se reduc toate posibilităţile ca alunecările să se reactiveze”, a declarat Ion Gruescu. Din cele 20 de miliarde promise de guvern, primăria nu a primit decât şapte miliarde, fiind achitate firmei numai patru miliarde. „În maxim o lună se termină lucrările. Hotărârea de guvern prevede 20 de miliarde adică valoarea contractului însă nu am primit decât şapte miliarde. Să sperăm că îi primim pe toţi fie ei şi eşalonat”, a adăugat primarul Gruescu.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: