Primarul din Negomir a cerut sprijin prefectului Liviu Andrei

Ion Gruescu, primarul din Negomir, a venit ieri în fața prefectului de Gorj, Liviu Andrei, pentru a-i prezenta pericolul care pândește din nou satul Artanu. Potrivit primarului, din cauza precipitațiilor căzute în week-end, apa a trecut de zidul de sprijin și a ajuns în curțile a trei gospodării. Nu numai casele oamenilor sunt în pericol ci și rețeaua de joasă tensiune, cablul de telefonie și drumul comunal. Prefectul de Gorj a dispus constituirea unei comisii care va merge astăzi la fața locului pentru a vedea cum stau lucrurile.

Situație disperată în comuna Negomir. Trei gospodării din apropierea zidului de sprijin au fost afectate de inundații iar alte zece sunt în pericol. Primarul comunei, Ion Gruescu, a venit ieri la Instituția Prefectului să ceară ajutor. Cel mai mare pericol îl reprezintă însă chiar zidul de sprijin, asta pentru că lucrările nu au fost făcute în totalitate. ”Am mai spus că lucrările la zidul de sprijin au fost întrerupte pentru că nu am mai avut bani să le finalizăm. Ne mai trebuiau 11 miliarde. E foarte grav ce se întâmplă pentru că plouă în continuare. Au fost inundate mai multe gospodării iar dacă doamne ferește zidul de sprijin cedează se întâmplă o catastrofă. Sper să nu se întâmple acest lucru, sper să găsesc înțelegere la primul ministru să primim banii de care este nevoie”, a spus primarul Ion Gruescu.

Primarul a precizat că în momentul de față mai are datorii către constructor de trei miliarde după ce a achitat cinci miliarde din banii primiți în mandatul Ungureanu, dar pentru a finaliza lucrarea e nevoie de 11 miliarde.

COMISIE

Prefectul județului Gorj, Liviu Andrei, a stat ieri de vorbă cu primarul Gruescu. ”Primarul a făcut o informare către prefect iar eu am dispus formarea unei comisii alcătuită din specialiști de la ISU, SGA, Instituția Prefectului și Consiliul Județean. În funcție de evaluare, comisia va veni cu propuneri pentru a iniția un proiect de hotărâre de guvern să obținem niște bani să rezolvăm problema de la Negomir”, a declarat Liviu Andrei, prefectul județului Gorj.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: