Primarul din Slivileşti despre o şcoală: E dezastru de pe lume ce e acolo

Mai mulţi copii din comuna Slivileşti merg la şcoală cu frica în sân pentru că în orice clipă clădirea în care învaţă ar putea pica pe ei. Acest lucru este confirmat şi de primarul localităţii, Sorin Bucurescu care spune că nu poate face nimic pentru copii pentru că nu ştie dacă şcoala va fi sau nu închisă anul viitor. Mai mult, cei 30 de şcolari îndură zi de zi frigul pentru că nu are cine să le facă focul.

Şcoala din satul Strâmtu, comuna Slivileşti, se regăseşte în această situaţie de ani de zile. Primarul spune că a fost construită într-a zonă mlăştinoasă şi de aici i se trage igrasia şi crăpăturile. Mai grav este că aici învaţă peste 30 de şcolari şi preşcolari. „E dezastru de pe lume ce e acolo. Şcoala stă să pice, e plină de mucegai, când plouă e vai mama ei. A fost construită într-o zonă mlăştinoasă acum câţiva ani şi de aici i se trage”, a declarat primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu. 

Copiii tremură de frig în clasă

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, cei 30 de copii au de îndurat şi frigul de afară pentru că nu are cine să le facă focul în clasă. Din când în când mai plătesc câte o femeie să le facă căldură. „Nu are cine. Nu pot angaja că nu am voie şi uite aşa părinţii mai dau câte cinci lei de fiecare şi plătesc o femeie să facă focul în sobe dar repet nu în fiecare zi. Şcoala e atât de grav afectată că nu se mai poate repara nimic la ea, trebuie să o refaci de la zero”, a adăugat Slivilescu.

CAUZE

Primarul Sorin Bucurescu spune că nu a vrut să investească nici un ban în această şcoală pentru că având un număr atât de mic de copiii nu ştia dacă va fi sau nu închisă. „Eu nu îmi permit să bag miliarde în ea şi apoi să mă trezesc că mi-o închid. Aştept să se decidă cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi apoi voi vedea'', a declarat primarul din Slivileşti.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: