Primarul din Țicleni rămâne incompatibil

Edilul Constantin Radu are toate șansele, ca și alți colegi de-ai săi din județ, să nu apuce finalul de mandat în funcție, după ce Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil. Primarul din Țicleni a contestat în instanță raportul inspectorilor de integritate și s-a judecat cu aceștia la Curtea de Apel Craiova, ieri magistrații dând un verdict care nu îi este deloc favorabil. Judecătorii au respins contestația depusă de acesta și, astfel, raportul ANI a rămas în vigoare, sentința nefiind una definitivă. Ea poate fi contestată și procesul se mută la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde și alți primari din județ vor ajunge cu procesele pe care le au pe rol.

În privința edilului de la Țicleni, inspectorii ANI au consemnată că acesta, ca viceprimar al orașului a fost și administrator în cadrul SC Girt Construct SRL (18 decembrie 2008 – 31 mai 2012). De asemenea, tot când era viceprimar, a fost și reprezentant al orașului în AGA a SC Aparegio Gorj SA (28 iulie – 31 mai 2011). După ce a devenit primar, edilul a fost reprezentant al orașului în AGA la Aparegio (21 iunie 2012 – 30 mai 2013), dar și administrator al SC Girt Construct (21 iunie – 26 octombrie 2012).

Cu un proces pe rol la Craiova se află și fostul primar Ion Ungureanu, aflat și el în incompatibilități asemănătoare, inspectorii cercetându-l chiar dacă el nu mai e în funcție.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: