Primarul din Turceni: Articolul şi dosarul

Supărare mare pe capul primarului din Turceni, Ion Iordache. Acesta a declarat ieri că de trei ani şi jumătate este hărţuit de Poliţia din Gorj care îl tot ameninţă cu dosare penale. Iordache spune că simte pe pielea lui presiunea care vine de la organele statului şi nu i se pare corect să fie urmărit la tot pasul. Primarul din Turceni zice că acum o săptămână Poliţia i-a bătut din nou la uşa primăriei pentru a-l lua la întrebări cu privire la un articol apărut în presă.

Primarul din Turceni, Ion Iordache, se simte persecutat ca pe vremea comunismului. Acesta a mărturisit ieri că nu i se pare deloc democratic ca instituțiile de control ale statului să-l supravegheze mereu când vrea să facă o investiție în oraș. Primarul spune că de trei ani și jumătate Poliția din Gorj în hărțuiește. ”Simt pe pielea mea presiunea care vine de la organele statului. Vă spun că de trei şi jumătate sunt luat la întrebări de Poliție pentru fiecare investiție pe care o fac în comună și se bazează exclusiv pe articolele apărute în presă. Cum apare ceva în ziare că am făcut o investiție cum a doua zi sunt la mine la birou să ceară actele pentru acea investiție. Nu mi se pare deloc democratic să vii și să mă ameninți cu dosar penal”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Dosare penale câte articole în presă

Primarul nici nu mai știe de câte ori a fost verificat de poliție. Nicio cercetare însă nu a avut urmări. ”Le-am pierdut și numărul. Pentru fiecare articol care apare în presă, ei vin și cer documentele și îmi spun că încep o cercetare care s-ar putea lăsa cu dosar penal. De trei ani și jumătate fac rezoluții pe articole din presă dar niciodată nu au venit să îmi arate și mie dacă au găsit sau nu ceva. Strâng la documente așa de dragul de a mă vizita pe mine”, a adăugat primarul Iordache. 

VIZITĂ

Ultima vizită a Poliției la primăria Turceni a avut loc săptămâna trecută, spune primarul. Și aceasta întemeiată tot pe un articol de presă. ”Au venit săptămâna trecută să le pun la dispoziție documentele de la o investiție pe care am făcut-o, nu mai știu ce investiție, că ei vin pentru orice. Le-am pus de fiecare dată la dispoziție ce au vrut, nu mi-au spus dacă am greșit sau nu cu ceva”, a adăugat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: