Primarul din Turcineşti apelează la justiţia de la Haga

Primarul comunei Turcineşti se va confrunta în instanţă cu Instituţia Prefectului săptămâna viitoare, motivul fiind recepţia lucrărilor de alimentare cu apă. Edilul local spune că se aşteaptă ca acest proces să dureze mai mult de un an de zile, iar în cazul în care nu va avea câştig de cauză îşi va căuta drepturile la Haga.

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, a fost chemat în instanţă de către Instituţia Prefectului din cauză că nu a revocat dispoziţia de constituire a celei de-a doua comisii de recepţie a lucrărilor de alimentare cu apă. Prima înfăţişare a avut loc în urmă cu aproximativ trei săptămâni, însă procesul a fost amânat până pe data de 31 mai. Primarul a cerut un nou termen pentru a-şi angaja avocat. Cu toate acestea, edilul spune că va lupta singur împotriva tuturor. “Am încercat să-mi angajez un avocat, dar mi s-a cerut un onorariu foarte mare pe care trebuia să-l suport din buzunarul propriu”, a declarat Vasile Gogălniceanu. Edilul local se aşteaptă ca acest proces să dureze mai mult de un an. “Cred că procesul va dura mai mult de un an. Să vedem cine va veni să-mi oprească apa după un an de zile de furnizare. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a câştiga procesul. Nu voi renunţa sub nici o formă la recepţia lucrărilor de alimentare cu apă, iar în cazul în care nu voi avea câştig de cauză îmi voi căuta drepturile la Haga”, a declarat Vasile Gogălniceanu.

JUDECATĂ

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că vor demonstra ilegalitatea celei de-a doua comisii şi că nu intenţionează să tragă de timp. “Din punctul nostru de vedere nu există impedimente pentru a nu se trece la judecarea pe fond a cauzei”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii.

INTERESE

Diaconescu a menţionat că Instituţiei Prefectului a depus la instanţă documente din care rezultă că unii dintre membrii celei de-a doua comisii sunt angajaţii firmei constructoare. “Există un conflict de interese între membrii celei de-a doua comisii şi vom demonstra acest lucru”.

DEZMINŢIRE

Primarul comunei Turcineşti spune că nu a încheiat contract cu firma ai cărei membrii fac parte din comisie. “Primăria Turcineşti nu a avut contract cu firma respectivă. Constructorul general a subcontractat societăţii cu pricina una dintre lucrările sale şi anume o subtraversare a Jiului”, a declarat Vasile Gogălniceanu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: