Primarul din Turcineşti dă apă numai în campania electorală

Sătenii din Turcineşti au avut apă doar două zile la reţeaua de alimentare pentru care primăria a cheltuit 30 de miliarde de lei vechi. Faptul s-a întâmplat timp de două zile, înainte de alegerile prezidenţiale din toamnă, dar şi atunci apa a fost nepotabilă.

Primarul Vasile Gogălniceanu susţine că probele au fost făcute cu instalaţia electrică a constructorului, iar de atunci „toată treaba s-a blocat la Electrica”, deoarece societatea nu agreează soluţia tehnică propusă de primăria, iar primăria nu agreează preţul pentru soluţia tehnică a societăţii de electrificare. Cu toate acestea, primarul Gogălniceanu dă garanţii că sătenii din Turcineşti vor avea apă cel mai târziu la 15 martie, asta în condiţiile în care alimentarea trebuia să fie funcţională la 15 august anul trecut.

Primarul este contrazis atât de viceprimarul Dumitru Modrea, cât şi de consilierul local Ion Şerbu. Cei doi spun că bagă mâna în foc că sătenii nu vor avea apă potabilă nici la mijlocul verii şi că probleme sunt mult mai multe. Astfel, puţul de alimentare are o adâncime de numai 185 de metri, deşi proiectul prevede 304. Despre această lucrare se vorbeşte încă din 2006. Finanţarea obţinută de primărie cu sprijinul deputatului de atunci Marcel Romanescu a fost de 50 de miliarde de lei vechi, dar constructorul a câştigat licitaţia cu numai 30 de miliarde. Din păcate, şi lucrarea a făcut-o numai pe jumătate.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: