Primarul din Urdari, în acţiune! Vezi cum are grijă de purceaua unui sătean!

Alo, domnu’ primar- Veniţi repede că-mi fată purceaua! Nu este o farsă la adresa edilului din Urdari, ci este un real strigăt de ajutor. Pentru că Mihai Calotă este şi veterinar, oamenii îi solicită mereu sprijinul atunci când animalele lor au probleme de sănătate. Primarul a lăsat treburile primăriei la o parte, şi-a luat trusa şi a plecat să ajute la naşterea unor purceluşi.

Mihai Calotă, primarul din Urdari, este inginer zootehnist şi are şi specializare în medicină veterinară. A ajuns însă să fie primar dar nu a uitat meseria pe care a practicat-o în tinereţe atunci când a ieşit de pe băncile şcolii. Răspunde prompt de fiecare dată când un localnic din comună îi cere ajutor atunci când are câte un animal bolnav. Chiar şi când e la primăria îşi ia trusa şi merge imediat să rezolve cazurile Asta s-a întâmplat şi ieri când a fost chemat de un localnic. Primarul nu face acest lucru contra cost ci din pasiune şi mai mult decât atât nu-i poate refuza pe oamenii. În cămaşă şi cu pantaloni la dungă întră în grajduri şi salvează animalele. „Eu fac asta cu plăcere. Mereu mă cheamă omenii şi nu pot să-i refuz. Nu pot să-i las să le moară animalele în curte. Eu fac asta din plăcere. Nu o fi foc dacă plec 10-15 minute de la primărie să ajut un om care are animalele bolnave. În timpul liber şi în week-end răspund la toate solicitările. Eu sunt inginer zootehnist şi am specializare în medicină veterinară. În place ce a ce fac. Am fost medic veterinar pe timpuri, şi practic şi acum din pasiune. Trebuie să pun în valoare ce am învăţat în facultate”, a povestit primarul.

Oamenii sunt mulţumiţi

Oamenii au medic veterinar în zonă, dar locuieşte într-o comună învecinată şi este destul de greu să ajungă la cazuri. Dacă primar ştie meserie îl sună imediat pentru că nu au fost niciodată refuzaţi şi mereu a răspuns prompt. „Am avut probleme cu purceaua şi l-am sunat pe domnul primar. Mereu vine să ne ajute şi se pricepe. Ne-a salvat atâtea animale de la moarte. E foarte bun şi niciodată nu ne refuză. Medicul celălalt veterinar e departe şi până vin el mor animalele. Primarul vine la orice oră şi nu ne ia bani. Şi ştie meserie”, povesteşte un sătean.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: