Tăietorii de lemne şi mâncătorii de plăcinte, în competiţie la Rânca

În acest week-end a avut loc la Rânca cea de-a doua ediţie a „Festivalului Toamnei”.  Cei care au fost la Rânca au avut parte de trei zile de neuitat, cu distracţie şi voie bună. În acest an au fost organizate o serie de concursuri câmpeneşti, parade şi spectacole de dans popular, concerte de folk în aer liber şi mese cu bucate tradiţionale pentru pofticioşi.  Seria manifestărilor s-a încheiat ieri cu un târg al producătorilor zonali.

Cea de-a doua ediţie a „Festivalului Toamnei” s-a desfăşurat în perioada 2-4 septembrie în zona pârtiei de schi şi la Hotelul Mina din Rânca. Seria manifestărilor a început încă de vineri seara cu un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” la Hotel Mina. Cei care au fost în week-end la munte şi au vrut să se distreze pe cinste au avut alternative.  Cei mai mici dintre turişti s-au distrat de minune la „tubing park” adică săniuş cu bărci pneumatice pe o pârtie special amenajată. ”Este foarte frumos. E prima dată când mă dau cu o săniuţă improvizată pe uscat, nu pe zăpadă. E de-a dreptul interesant şi distractiv”, a spus unul din copiii curajoşi.

Dublu câştigător, la muncă şi la mâncat

Şi pentru cei mai mari organizatorii au pregătit concursuri inedite. De exemplu, la concursul de tăiat lemne s-au înscris 8 participanţi care au trebuit să treacă patru probe pentru a intra în posesia unei drujbe, marele premiu pus în concurs. „A fost foarte greu pentru. Am avut de tăiat un lemn cu un fierăstrău, după care am avut de spart un lemn cu o secure pe jumătate şi apoi a trebuit să facem un foc. Eu am câştigat. Nu mă aşteptam pentru că a fost greu”, a povestit câştigătorul drujbei.

Şi la concursul de mâncat plăcinte concurenţii s-au distrat pe cinste. Dintre cei 10 înscrişi în concurs, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani, doar trei au reuşit să răzbească farfuria plină cu plăcinte, printre aceştia fiind şi „tăietorul de lemne”, care la mâncat plăcinte a ieşit pe locul al doilea. „Am câştigat cu greu primul loc. Mi-a fost frică de cel care a tăiat lemne pentru că era obosit şi avea poftă de mâncare. Primele plăcinte au fost o plăcere, dar restul un chin pentru că le-am mâncat forţat”, a spus câştigătorul.

Festivalul a continuat apoi la Hotel Mina cu o paradă a postului popular, iar spre seară a avut loc un spectacol de muzică folk, urmat de un foc de artificii. Duminică la Rânca producătorii din zonă şi-au expus marfa la vânzare  într-un târg special amenajat.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: