Primarul din Ţicleni: Eu în loc să tai porcul, de Crăciun tai curcanul

Ion Ungureanu, primarul din Ţicleni, va petrece Crăciun în familie alături de soție și copii. Deși la români tradiția spune că porcul nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun, primarul și nici familia acestuia nu consumă carne de porc de peste cinci ani. Motivul, carnea de porc nu face bine la sănătate.

Unii dintre gorjeni fac excepție de la regula de a consuma carne de porc de Crăciun. Este și cazul primarului din Țicleni, Ion Ungureanu, care de cinci ani nici măcar nu a gustat carne de porc. Motiv pentru care nici nu crește în gospodăria sa porci. ”Eu nu mănânc carne de porc de cinci ani. După mine s-au luat și soția și fiica mea și nici ele nu mai mănâncă. Nu este bună carnea de porc pentru sănătate, e prea grasă. Eu am și ceva probleme de sănătate și nu fac exces mai ales acum în preajma sărbătorilor”, a declarat primarul din Țicleni, Ion Ungureanu.

Preferă carnea de curcan

Carnea de pasăre este în schimb preferata primarului din Țicleni așa că va avea o masă de Crăciun mai mult în stil american, ”Voi avea pe masa de Crăciun un curcan, așa cum avut mereu în ultimii cinci ani, curcani crescuți de mine în gospodărie. Eu, în loc să tai porcul, tai curcanul de Crăciun”, a declarat Ion Ungureanu. În rest, primarul va avea pe masă produse tradiționale preparate însă din carne de pasăre.

COLIND

Pasionat de mic copil de colinde, primarul ascultă cu drag muzică specifică de sărbători și trăiește spiritul spiritul Crăciunului. ”Îmi place să ascult grupurile de colindători, am primit și la primărie și voi primi și la mine acasă pentru că așa este tradiția. Am fost, spun eu, un moș Crăciun darnic și pentru toți copiii din oraș dar și pentru copiii angajaților mei de la primărie”, a adăugat Ion Ungureanu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: