Primarul Filip: Vom ajunge să schimbăm noi conducerea CEO

Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, i-a cerut public demisia lui Laurenţiu Ciurel în cadrul unei interviu acordat pentru Radio Omega. Declaraţiile vin în contextul în care conducerea Complexului Energetic Oltenia şi-a anunţat intenţia de a închide carierele din zona Rovinari într-un viitor apropiat. Primarul Filip consideră că înainte de a se trece la astfel de măsuri trebuie schimbat managementul companiei. Ba mai mult, acesta spune că s-ar putea ajunge în situaţia de a pune sechestru pe complex din cauză că nu se mai plătesc impozitele şi taxele către bugetul local.

Dorin Filip susţine că nu se poate vorbi de închiderea carierelor Gârla, Poiana şi Rovinari în condiţiile în care studiile arată că în zonă se găseşte cărbune pentru încă 70 de ani. „Nu ne convinge nimeni că managementul CEO este un management bun. Până a nu se ajunge la închiderea acestor cariere ar fi bine să se schimbe conducerea unităţii, iar partidul de guvernământ ar trebui să ceară schimbarea managementului pentru că nu poţi să dai aşa afară 2.000-3.000 de oameni. Eu ştiam că s-au făcut studii şi, pe raza oraşului Rovinari, există cărbune pentru încă 70 de ani. Cărbunele este la suprafaţă şi nu trebuie suportate costuri mari pentru a-l scoate. Trebuie un management mai bun, care să nu mai pună paznici muncitori ce n-au experienţă, ci să pună o pază adevărată pentru că se fură foarte mult”, a declarat Filip.

„S-a întins prea mult cureaua”

Dorin Filip spune că din cauza conducerii incompetente a Complexului Energetic Oltenia, oraşul Rovinari a pierdut investiţii importante. „Managementul e prost şi trebuie schimbat, iar abia după aceea să se treacă la alte măsuri. Eu îmi aduc bine aminte când a venit aici la mine, la Rovinari, fostul fotbalist Crespo, omul avea 3-4 milioane de euro şi era vroia să investească în sere, în panouri solare. A dus o corespondenţă cu CEO şi nu s-a vrut acest lucru, dar acum cumpărăm tichete verzi că nu mai avem bani să dăm salariile oamenilor. Dacă făceam colaborare cu acel investitor, făceam panouri solare, nu mai trebuia să cumpărăm de la alţii. E o problemă de gândire aici”, a declarat Filip. Acesta crede că se va ajunge în situaţia în Ciurel va fi schimbat de către primari. „Trebuie omul potrivit la locul potrivit. Când locul nu se mai potriveşte cu omul, trebuie schimbat omul nu locul, s-a prea întins cureaua. Nu mai dau banii, nu-şi plătesc taxele şi impozitele la bugetul local, o să ajungem să le închidem porţile celor de la CEO, să le punem sechestru şi să-i schimbăm noi”, a menţionat primarul de la Rovinari.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: