Primarul Hanu, atacat de consilierul Slapciu

Banii alocaţi de către Consiliul Local Motru pentru manifestările organizate, week-endul trecut, cu prilejul Zilelor Oraşului, au creat motiv de dispute între autorităţi. Consilierul judeţean PP-DD, Aurel Slapciu, i-a cerut preşedintelui Ion Călinoiu să-l tragă de mânecă pe primarul Dorin Hanu din cauză că risipeşte prea mulţi bani într-o perioadă în care criza se adânceşte.

Primarul Dorin Hanu este acuzat de Aurel Slapciu, consilier judeţean PP-DD, de faptul că aruncă banii bugetului local pe apa sâmbetei. Slapciu i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean să-l mai tempereze pe primarul de la Motru atunci când vine vorba de Zilele Oraşului. „Nu este normal ca pentru manifestările organizate la Motru să fie cheltuită o sumă de două ori mai mare decât la Târgu Jiu”, s-a revoltat Slapciu în şedinţa Consiliului Judeţean.

În replică, Ion Călinoiu i-a spus că nu se poate amesteca în problemele Consiliului Local Motru. „Nu există niciun raport de subordonare între Consiliul Local Motru şi Consiliul Judeţean Gorj. Este problema autorităţilor locale cum cheltuiesc bugetul local”, a precizat Ion Călinoiu.

Cheltuieli suplimentare doar pentru premieri

Dorin Hanu, primarul de la Motru, spune că nu înţelege nemulţumirea lui Aurel Slapciu în condiţiile în care în ultimii ani Consiliul Local Motru a alocat aceeaşi sumă şi anume 1,2 miliarde de lei vechi, pentru Zilele Oraşului. La Târgu Jiu, pentru Zilele Municipiului a fost alocată suma de 600 milioane de lei vechi.  „Sunt aceleaşi prevederi bugetare ca anul trecut şi ca acum doi ani. Nu înţeleg care este supărarea domnului Slapciu, întrucât Consiliul Local hotărăşte cum se distribuie banii bugetului. Am încasat peste 85% din taxe şi impozite şi este meritul nostru. În plus, noi nu avem sponsori ca la Târgu Jiu. Probabil, domnul Slapciu trebuie să caute un nod în papură şi să se lege ceva, în condiţiile în care este în opoziţie”, a declarat Dorin Hanu.

Primarul de la Motru a mai precizat că, anul acesta, s-au făcut cheltuieli suplimentare din cauză că au fost premiaţi olimpicii şi sportivii oraşului. „Singurele cheltuieli suplimentare care s-au făcut, faţă de ceilalţi ani, au constat în premierea sportivilor şi olimpicilor oraşului. Elevii care au obţinut premii la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare au primit între 300-500 de lei, în funcţie de rezultate, iar pentru sportivii întregului lot de la Minerul Motru am alocat bani pentru promovare. Cu toţii ar trebui să ne bucurăm de faptul că avem tineri de valoare în oraşul nostru”, a precizat Hanu.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: