Primarul opreşte iluminatul public în serile cu lună plină

Criza financiară apasă tot mai greu pe umerii primarilor din Gorj. Este bine totuși că nu duc lipsă de idei. Un primar din Gorj opreşte iluminatul public în nopţile cu lună plină. Alţii au redus programul la iluminat public, trei ore seara şi două ore dimineaţa. Puţini sunt cei care au apelat la becuri economice.

Câte bordeie, atâtea obiceiuri. De asta dau dovadă primarii din Gorj care recurg la tot felul de metode ingenioase pentru a face economii în timp de criză.  Ca de fiecare dată când se confruntă cu probleme financiare, edilii fac economii la facturile de utilități. Și anul acesta primarii s-au văzut nevoiți să ilumineze comunele cu porția. „Noi facem economii în permanență. Până acum iluminatul a fost de la 19.00 la 22.00, și dimineața de la 5.00-la7.00 și acum am redus cu câte o oră seara și o oră dimineața. Nu putem să oprim iluminatul de tot, pentru că avem navetiști și copii care merg la școală”, a precizat primarul din Bălănești.

Comuna Negomir este luminată câteva ore, iar când e lună plină becurile nu se mai aprind. „Urmărim și noi când este lună plină și stingem lumina în comună, iar în rest  se aprinde la ora 20.00 și o stingem la ora 5.00. Când e posibil stingem, dar nu întotdeauna, pentru că au mai fost probleme cu hoții. Când nu mai avem bani de facturi o să întrerupem iluminatul”, a declarat Ion Gruescu, primarul din Negomir

Au fost și primari care au pus becuri economice pentru a reduce consumul de electricitate. „Eu nu am oprit iluminatul, am pus becuri economice. Am redus consumul cam cu 30%. Se cunoaște asta și la factură”, a precizat Vasile Popescu, primarul din Arcani.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: