Vîlceanu: Vom pierde bani europeni din cauza IDP Gorj

Consiliul Judeţean Gorj riscă să piardă banii alocaţi pentru modernizarea drumului judeţean Ciuperceni-Peştişani, obiectiv finanţat în prezent prin Programul Operaţional Regional (POR). Avertizarea a fost lansată de Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, care a spus că pe acest sector de drum au fost efectuate lucrări în procent de 40%, în condiţiile în care el trebuie finalizat în luna decembrie a acestui an. Drumul este reabilitate de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP), firma Consiliului Judeţean Gorj, în baza unui contract de 36,7 milioane de lei, la jumătate faţă de preţul estimat.

Drumul Judeţean 672C care leagă localităţile Ciuperceni – Godineşti - Peştişani şi se termină la Buduhala a fost început în primele luni ale anului 2014 şi trebuia finalizat în iulie anul acesta. Firmele constructoare, IDP Gorj, SC Shelter Construct SRL, SC Imob Lux Construct SRL, Impresa Ferrara SNC, DI Angela şi Rossella Ferrara, au cerut însă o amânare a termenului de finalizare pentru luna decembrie a acestui an, amânare maximă dacă luăm în calcul faptul că finanţarea Programului Operaţional Regional se termină în decembrie anul acesta. Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, spune că dacă IDP Gorj nu termină acest drum până la finele anului, Consiliul Judeţean va trebui să termine lucrarea cu bani din propriul buzunar. “Dacă în decembrie nu este gata, restul de drum care trebuie finalizat se va face pe banii Consiliului Judeţean. Dacă până în iulie anul viitor, Consiliul Judeţean nu va reuşi să termine drumul pe bugetul propriu, va restitui la Uniunea Europeană şi banii pe care i-a atras până în prezent plus penalităţile. Este exclus ca acest drum să fie finalizat până în decembrie. Sunt convins că politicianismul care îl caracterizează pe Ion Călinoiu îl va împinge să vină în Consiliul Judeţean cu un proiect de hotărâre prin care să ne ceară finanţarea restului de executat din acest drum. Nu o să votăm niciodată aşa ceva”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Lucrări ca-n Evul Mediu

Liberalii susţin că pe sectorul de drum menţionat lucrările deja executate sunt de proastă calitate şi sunt locuri de care constructorul nici măcar nu s-a atins. “Pe acest sector de drum se lucrează ca-n Evul Mediu. Sunt porţiuni de drum neatinse de constructor, porţiuni de drum în care s-a turnat un singur strat de asfalt şi altele în care s-au turnat două straturi. Niciun pod nu este finalizat nici măcar pe un sens de mers. Şanţurile sunt realizate pe porţiuni foarte scurte şi sunt de proastă calitate, se toarnă stratul de asfalt peste infrastructura existentă, peste asfaltul existent, nu au existat lucrări de terasamente pe toată suprafaţa drumului”, a adăugat Dan Vâlceanu.

Altă poveste

Directorul IDP Gorj, Marius Florică, spune însă altă poveste, acesta declarând zilele trecute că lucrările merg foarte bine pe acest sector de drum şi că au fost atinse toate categoriile de lucrări. “Am atacat toate categoriile de lucrări, termenul de finalizare este 16 noiembrie 2015, aşa este contractul, tot proiectul adică finanţarea şi tot, se termină în decembrie 2015. Noi până pe 16 noiembrie avem contractul. Dacă aţi fost în teren, probabil aţi văzut că imaginile spun mai mult decât o mie de cuvinte, se asfaltează, se fac şanţuri, la poduri, toate categoriile de lucrări sunt atacate”, a spus Marius Florică, directorul IDP Gorj.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: