Primarul Rotaru a pierdut sute de mii de lei de la Ministerul Dezvoltării

Situaţie fără precedent în comuna Leleşti. Autorităţile locale au pierdut o parte din banii alocaţi pentru proiectul de reabilitare şi extindere a reţelei de apă. Primarul localităţii, Marian Rotaru, a precizat ieri că banii au venit anul trecut în toamnă şi efectiv nu a fost timp pentru cheltuirea lor. Astăzi, primarul Rotaru va participa la o şedinţă la Ministerul Dezvoltării pentru a identifica soluţii ca aceşti bani să fie realocaţi şi să finalizeze investiţia.

Primăria Leleşti a pierdut 600.000 lei pentru că nu a reuşit să cheltuiască aceşti bani la timp în cadrul proiectului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă din punctul Cucute. Primarul susţine că suma alocată acestui obiectiv a intrat prea târziu şi timpul a fost prea scurt pentru efectuarea lucrărilor. „Banii pe acest proiect au intrat undeva în luna octombrie a anului trecut şi vremea a fost cum a fost, nu prea a lăsat constructorul să lucreze, pe de altă parte şi constructorul a avut probleme şi nu a fost timp efectiv să cheltuim banii. Iniţial, am avut o promisiune verbală de la Ministerul Dezvoltării că banii se vor realoca anul acesta, însă acum nu mai vor. Asta este ţara în care trăim, se schimbă regulile jocului chiar în timpul jocului”, a spus Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Lucrarea de modernizare şi extindere din punctul Cucute este absolut necesară comunei pentru că, pe timpul verii, actualul sistem de alimentare nu face faţă. Rotaru a precizat ieri că lucrarea este realizată doar în proporţie de 70%, restul de 30% urmând să fie efectuat cu cei 600.000 lei. „Nu am simţit să fie o chestie subiectivă din partea Consiliului Judeţean şi nici din partea Ministerului Dezvoltării, dar trebuie să continuăm lucrarea pentru ca oamenii să nu aibă de suferit. Din bugetul local nu se poate face pentru că noi am structurat bugetul pe 2015 la începutul anului şi a fost canalizat strict pe problemele comunei, nu am ştiut că nu vom mai primi aceşti bani”, a adăugat Marian Rotaru.

„Îmi voi lua cetăţenii şi voi merge la Bucureşti”

Supărarea primarului din Leleşti este atât de mare încât spune că, dacă astăzi nu se va rezolva problema la Ministerul Dezvoltării, îşi va lua cetăţenii şi va merge cu ei la Bucureşti. „Astăzi o să merg la Ministerul Dezvoltării să încerc să ajung la un funcţionar public, să ştiu ce avem de făcut în continuare. Dacă nu se rezolvă îmi voi lua cetăţenii şi voi merge cu ei la Bucureşti, pentru că foarte mulţi cetăţeni au fost martorii convorbirilor mele telefonice şi ştiu că aşa au promis”, a spus Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: