Primarul şi consilierii au făcut din banii lor cabinetul medical din Andreeşti

Localnicii din satul Andreești al comunei Vladimir vor avea în cele din urmă un cabinet medical în zonă, unde se pot adresa unui medic dacă au probleme de sănătate. Acest lucru a fost posibil pe de o parte cu bani de la bugetul local, dar și cu indemnizațiile consilierilor locali pe două luni și salariul primarului pe o lună. Și medicul care își va desfășura activitatea în cabinet a contribuit cu o sumă de bani.

Odată cu începerea anului școlar, în comuna Vladimir va fi inaugurat și un cabinet medical. Acesta va fi deschis în satul Andreești, pentru că aici nu era niciun punct medical și pentru că autoritățile locale au primit cu titlu gratuit un spațiu, unde au amenajat un cabinet. „Se lucrează la instalația termică și cred că o să finalizăm în câteva zile toate lucrările. Odată cu începerea anului școlar să deschidem și acel cabinet. Anterior această clădire era a celor de la gaze și ne-au predat-o printr-un protocol în luna mai, când ne-am hotărât să deschidem un cabinet medical. Am demarat imediat lucrările și aici va funcționa un cabinet medical individual, nu vor veni urgențe, pentru că nu este spațiu. Cabinetul este destul de modern și dotat după normele în vigoare. Am avut în vedere atunci când l-am făcut faptul că satul Andreești nu beneficiază de un cabinet medical”, a declarat Marius Vijulan, primarul comunei Vladimir.

Investiţie făcută din donaţii

Investiția la acest cabinet medical se ridică la aproximativ 20.000 de lei și o parte de bani s-au alocat de la Bugetul Local. Pentru a se finaliza această lucrare, consilierii locali și-au donat indemnizația pe două luni, iar primarul a renunțat la salariu dintr-o lună. „Suma care s-a investit nu este foarte mare. Am făcut lucrarea cu cei care primesc ajutor social, am cumpărat numai materialele. Am cheltuit aproximativ 20.000 de lei.  Fiecare consilier a renunțat la indemnizația pe 2 luni, adică la 200 de lei, iar eu am dat salariu pe o lună. Din ce știu eu a participat și medicul cu suma de 4.000 de lei”, a mai spus Marius Vijulan.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: