Viceprimarul Constantin Târlea, un căpşunar cu experienţă

Viceprimarul comunei Polovragi este un agricultor în adevăratul sens al cuvântului. De profesie tehnician veterinar, acesta nu este pasionat numai de creşterea animalelor ci şi de apicultură şi cultivarea căpşunilor. Constantin Târlea provine dintr-o familie de căpşunari şi se poate spune că încă din copilărie şi-a căpătat o experienţă în domeniu. Deşi aproape toate concediile şi le petrece acasă, viceprimarul spune că nu-i pare rău deoarece munca sa îi oferă satisfacţii financiare.

Constantin Târlea, viceprimarul comunei Polovragi, este tehnician de profesie. În timpul liber nu ezită să acorde consultanţă fermierilor care îi solicită sprijinul. Pe lângă faptul că este pasionat de creşterea animalelor şi a albinelor, acesta se ocupă şi de plantaţia de căpşuni. Constantin Târlea provine dintr-o familie de căpşunari. “Cea mai mare pasiune a mea este agricultura. După munca la birou, munca în gospodărie este o relaxare. În prezent, am 50 de oi, 40 de stupi şi o plantaţie de 3000 mp de căpşuni. Cel mai mult îmi place să lucrez în stupină şi în plantaţie. Provin dintr-o familie de agricultori, iar de cultivarea căpşunilor m-am ocupat încă din copilărie. Tatăl meu strângea căpşuni pentru cooperaţie. Erau zeci de tone de fructe care se comercializau pentru export. Îmi plăcea foarte mult să-l ajut atât la cules cât şi la vânzare. De multe ori mergeam la Bucureşti sau la Deva pentru a le vinde”, a declarat Constantin Târlea.

Căpşunile, o afacere rentabilă

Viceprimarul comunei Polovragi îşi petrece concediile acasă, profitând de timpul liber pentru a lucra în gospodărie. Cu toate acestea nu regretă deoarece face bani din munca sa. O afacere profitabilă pentru el şi familia sa o reprezintă căpşunile. “Muncim foarte mult la căpşuni, dar se merită efortul. Din vânzarea căpşunilor am reuşit să-mi fac o casă şi tot ceea ce am. Pe sezon scoatem un profit de 100- 150 de milioane de lei vechi, în funcţie de an. Consider că cel mai rentabil este să ai propria afacere. Cel mai bine este să fii propriul tău stăpân. Atunci când munceşti pentru alţii munca nu îţi este respectată şi nu câştigi pe cât munceşti. Consider că din agricultură se pot obţine bani frumoşi, mai ales dacă îţi place ceea ce faci”, a precizat Constantin Târlea.

ÎMPLINIRI

Constantin Târlea se consideră un om împlinit atât pe plan profesional cât şi pe plan familial. Acesta este un om norocos: are o soţie deosebită şi doi copii cu care se mândreşte. Familia reprezintă pentru el o mare realizare şi se bucură că mereu poate conta pe sprijinul părinţilor.

FOTBAL

Viceprimarul comunei Polovragi este dezamăgit de fotbalul românesc. Dacă pe vremuri era un suporter înfocat al echipei Universitatea Craiova, acum nu mai urmăreşte cu atâta interes meciurile de fotbal. “Mă dezamăgeşte ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. Pe vremuri eram suporter al echipei Universitatea Craiova, dar acum am văzut că au cam dat-o în bară şi nu mai urmăresc cu interes meciurile”.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: