Primarul Vulpe, învingător şi în lupta împotriva ANI

Dublă victorie pentru edilul de la Câlnic! După ce a demonstrat la alegerile prezidenţiale că rămâne cel mai bun primar liberal din Gorj, Dumitru Vulpe are încă un motiv de bucurie. Acesta a câştigat definitiv şi irevocabil procesul purtat împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a anulat raportul ANI prin care primarul de la Câlnic a fost declarat incompatibil.

Primarul Dumitru Vulpe se judecă de câţiva ani cu Agenţia Naţională de Integritate, după i s-a emis un raport prin care a fost declarat incompatibil. Reprezentanţii ANI susţineau că edilul de la Câlnic s-ar fi aflat în incompatibilitate din momentul în care a preluat primul mandat din cauză că a deţinut simultan atât funcţia de primar, cât şi calităţile de administrator în cadrul SC Vulmid SRL, respectiv SC Minprest Serv SA. Decizia ANI s-a dovedit a fi incorectă întrucât Vulpe a câştigat definitiv şi irevocabil la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin Decizia Nr.4347/18.11.2014 a fost anulat raportul de evaluare întocmit de ANI.

Edilul de la Câlnic a declarat în repetate rânduri că raportul ANI se baza pe nişte date neactualizate de Registrul Comerţului, dat fiind faptul că demisionase din funcţiile de conducere la câteva zile după ce a ajuns primar. „Mă bucur că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a făcut dreptate. N-am fost nici un moment în incompatibilitate şi n-am încălcat legea. Am demonstrat că mi-am pierdut calitatea de membru în Consiliul de Administraţie de la Minprest şi cea de administrator la SC Vulmid SRL prin demisie, că cele două demisii au fost unilaterale şi că nu a fost vina mea că înregistrarea lor la Registrul Comerţului s-au făcut în luna septembrie. Eu demisiile mi le-am dat la două-trei zile după ce am luat primul mandat de primar, în iunie 2008”, a declarat Dumitru Vulpe.

Primarul liberal a primit vestea că ieşit învingător în  lupta cu ANI la două zile după ce Klaus Iohannis a fost ales preşedintele ţării, comuna Câlnic fiind localitatea care a adus cele mai multe voturi candidatului ACL.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: