Candidatul PSD a fost zdrobit. Cârciumaru este mulţumit!

Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj, se declară mulţumit de rezultatul obţinut de Victor Ponta în judeţul care l-a făcut deputat. Asta în condiţiile în care premierul a obţinut 58,29% din voturi la nivel de judeţ, mult sub ţinta de 70%. Liberalii cred că rezultatul lui Ponta obţinut la Târgu Jiu este unul dezastruos.

Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta în 14 din cele 56 de secţii de votare amenajate în Târgu Jiu, un rezultat surprinzător într-un oraş controlat până acum de PSD. La alte câteva secţii premierul a fost  doar cu câteva voturi înaintea candidatului ACL. De exemplu, la secţia 44 de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Victor Ponta a obţinut 488 de voturi, iar Klaus Iohannis a luat 484.

Liderul PSD Gorj se declară mulţumit. „Rezultatul obţinut de Victor Ponta la Gorj este unul bun, atât pe judeţ, cât şi pe municipiu. Comparând rezultatul domnului Ponta cu rezultatul lui Năstase, cu rezultatul lui Geoană, pot să spun că este un rezultat bun. Important este că Victor Ponta a câştigat”, a declarat Florin Cârciumaru, deşi la nivel naţional premierul a fost zdrobit.

Liderul PSD Gorj crede că au existat lacune în campania electorală organizată de colegii săi din alte judeţe: „La noi în judeţ s-au depus eforturi foarte mari pentru organizarea acestei campanii. Probabil, în alte judeţe au existat unele lacune în organizare”.

PNL: Rezultatul lui Ponta este dezastruos

Liberalii gorjeni cred că rezultatul lui Victor Ponta este unul dezastruos. „Pe noi ne interesează că Iohannis a câştigat alegerile la nivel naţional. Iohannis a luat în Târgu Jiu cât a luat Ponta în România. La nivelul judeţului Gorj, PSD îşi propuse 70%. Este un rezultat dezastruos în ciuda metodei de rugby, folosită de Călinoiu şi Cârciumaru în Colegiul lui Ponta”, a declarat Octavian Lupulescu, şeful PNL Târgu Jiu.

Cârciumaru se aşteaptă la schimbări pe scena politică după instalarea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte. Acesta nu exclude posibilitatea ca aliaţii lui Victor Ponta din campanie să treacă de partea ACL. „Este posibil, din câte am văzut la televizor, să apară o altă majoritate. Aştept să fim convocaţi la o întâlnire la Bucureşti şi probabil acolo o să aflăm mai multe”, a declarat Florin Cârciumaru.

REACŢIE

Conducerea PP-DD Gorj, aliat PSD la alegerile prezidenţiale, aşteaptă o decizie de la centru în ceea ce priveşte colaborarea cu social-democraţii. „La ora actuală, noi suntem într-o alianţă, iar oamenii noştri au muncit în această campanie. Am fost nişte soldaţi disciplinaţi. Este posibil să apară alte alianţe, noi aşteptăm decizii de la centru”, a declarat Robert Filip, liderul PP-DD Gorj.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: