Primarul Ţuilă îl ţine la loc de cinste pe Ceauşescu

Rar mai întâlneşti în ziua de azi oameni nostalgici la vremurile dinainte de 89, dar şi mai puţini care ţin la loc de cinste pe Nicolae Ceauşescu, preşedintele României comuniste. Primarul comunei Cătunele, Florinel Ţuilă, are un loc rezervat în vitrina din biroul lui de primar pentru poza cu marele dictator alături de alţi comunişti ai vremii. Cu toate acestea, primarul se declară un om deschis dar mai ales muncitor.

Primarul Florinel Ţuilă este tehnician veterinar atunci când nu este primar. Mărturiseşte că dintotdeauna i-a plăcut meseria sa chiar dacă implică şi castrarea porcilor. Nu-i este ruşine să recunoască faptul că îşi face meseria chiar având un salariu de primar. „Funcţia nu mi-a urcat la cap. Sunt primar de 12 ani. Meseria mea este tehnician veterinar şi acum castrez porci, este plăcut. Partea proastă este că nu prea am timp, toată ziua sunt la primărie”, a mărturisit primarul Ţuilă. Născut şi crescut într-o zonă cu specific minier, Ţuilă a lucrat opt ani şi ca miner, amintindu-şi cu plăcere de acea perioadă. De curând a început şi el o afacere pe fonduri europene. „Am 13 stupi, îmi place albinăritul. Acum am depus şi eu proiect pentru fonduri. De ce să nu încerc şi eu dacă am pasiunea asta”, a declarat primarul din Cătunele. Om cu frica lui Dumnezeu, primarul ţine în biroul său şi o Biblie. Acesta mărturiseşte de altfel că a şi construit în comună două Biserici şi că merge de obicei la slujbe.

Iubeşte florile

Primarul are o mare pasiune pentru flori. Deşi este bărbat, i-a plăcut dintotdeauna să le îngrijească, nu degeaba are foarte multe specii în primărie. „Eu am adus florile în primăria asta. Până să vin eu aici, nu era nicio plantă. Sunt frumoase şi au nevoie de o atenţie deosebită”, a declarat Ţiulă. Primarul şi-a dezvoltat de-a lungul timpului o mare pasiune şi pentru…..comunism. Acesta are la loc de vază în biroul său poze cu Nicolae Ceauşescu, Emil Constantinescu dar şi Ion Iliescu. Spune că păstrează aceste fotografii numai din respect pentru ţară. „Au fost preşedinţii acestei ţări. Ne place său nu, ei ne-au condus la un moment dat. Au locul lor aici la mine în birou. Am şi cu Emil Constantinescu şi cu Iliescu. Asta e, de ce să nu le purtăm un respect pentru că au fost preşedinţii ţării”, a declarat Florinel Ţuilă.

SUPĂRARE

Primarul din Cătunele are însă o mare supărare legată de familia sa. Cei doi copii ai săi îi dau mari bătăi de cap. „Fata are 16 ani şi vrea să se facă doctoriţă. În schimb, băiatul are 18 ani şi este în clasa a X-a, l-am dat de opt ani la şcoală. Supărarea mea este că nici la vârsta asta nu ştie ce drum să aleagă în viaţă. Eu la vârsta lui eram deja tehnician veterinar”, a precizat Florinel Ţuilă.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: