Primele carduri de sănătate, pentru dependenţii de dializă

Peste 200 de carduri de sănătate vor pleca săptămâna aceasta de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj către primii beneficiari ai programului pilot, în speţă bolnavii dependenţi de dializă. Asiguraţii care vor primi aceste carduri vor putea să le folosească în baza unui cod PIN. Programul pilot se desfăşoară prin doi furnizori de servicii de dializă care trebuie să aibă în dotare cititoare de carduri.

Orice serviciu care li se va face bolnavilor care se tratează în programul naţional de dializă de aici înainte se va regăsi pe cardul de sănătate. Furnizorul va introduce serviciile pe care le face în ziua respectivă. O dată cu distribuţia către toată populaţia a noilor carduri, orice serviciu, exceptând urgenţa, se va putea face numai cu prezentarea cardului. Toţi furnizorii de servicii medicale vor avea obligaţia să se doteze cu astfel de cititoare, pentru că altfel nu vor mai putea să deconteze către CJAS Gorj niciun fel de serviciu. „În 30 iunie, la nivelul judeţului Gorj, a început distribuirea primelor carduri de sănătate. Este vorba de un proiect pilot care se va desfăşura în toată ţara. Primele carduri de sănătate vor ajunge la bolnavii care se tratează în programul naţional de dializă. Noi avem doi furnizori privaţi în judeţul Gorj. Un număr de 206 carduri au  ajuns la noi, se vor distribui de către personalul Casei de Sănătate, la fiecare asigurat în parte. Se vor face procese verbale de predare-primire, urmând ca odată cu finalizarea, probabil în cursul acestei săptămâni, să înceapă acest proiect pilot”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

După testarea cardurilor, toate rezultatele vor fi transmise către Casa Naţională de Sănătate, urmând ca în cursul acestui an să înceapă distribuirea celorlalte carduri de sănătate către toţi asiguraţii. La nivelul judeţului Gorj sunt circa 300 de mii de asiguraţi. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: