Şefia Spitalului Novaci, la concurs înainte de acreditare

Spitalul Novaci va avea un manager titular înainte de acreditare. Postul, ocupat interimar de Bianca Tănase, va fi scos la concurs peste aproximativ două săptămâni. Asta în condiţiile în care în decursul lunii octombrie este aşteptată vizita Comisiei Naţionale de Acreditare. Potrivit autorităţilor locale, pregătirile pentru acreditare sunt în grafic şi nu se va pune problema de o amânare.

Postul de manager al Spitalului Novaci a devenit vacant odată cu pensionarea Eufimiei Dumitrescu. Atribuţiile sale au fost preluate interimar de fostul director medical, Bianca Tănase. Autorităţile locale dezmint zvonurile potrivit cărora Spitalul Novaci va călca pe urmele celui de la Târgu Jiu prin implementarea unui management privat. „Nu se pune problema ca la Spitalul Novaci să fie implementat un management privat. Noi nu avem posibilităţile financiare ale celui de la Târgu Jiu. Vom menţine acelaşi sistem de conducere pe care l-am avut şi până acum. Pot să vă spun că vom organiza concurs pentru ocuparea postului de manager în data de 14 iulie. Nu ştiu câţi candidaţi vor fi pentru această funcţie, dar cert este că va candida şi doamna dr. Bianca Tănase care, în momentul de faţă, ocupă interimar acest post”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

Spitalul este programat pentru acreditare în această toamnă. Chiar dacă amânarea vizitei Comisiei Naţionale de Acreditare a devenit o practică pentru majoritatea spitalelor, autorităţile locale de la Novaci spun că aici se respectă termenul stabilit iniţial. „Spitalul Novaci este programat pentru acreditare în luna octombrie. Nu vom amâna vizita Comisiei Naţionale de Acreditare pentru că pregătirile sunt în grafic. Nu sunt probleme cu pregătirea documentaţiei. Nu am modificat structura spitalului, s-a făcut contractarea şi se mergem în continuare pe acelaşi număr de paturi ca anul trecut. Ca atare, au fost contractate 108 paturi”, a mai precizat Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: