Unii au învăţat, alţii s-au bazat pe copiat la Bacalaureat

Doi absolvenţi ai Liceului Sportiv şi Liceului de Muzică au fost eliminaţi ieri din examenul de bacalaureat, după ce au fost prinşi copiind. „Două sesiuni stau pe bară”, a spus Ion Işfan, generalul de la ISJ Gorj. Un băiat din Novaci s-a lăudat la prieteni că a avut cameră de filmat în papion, ca fiul lui Bercea Mondial, şi căşti în urechi, dar fapta nu a fost confirmată oficial. Au fost însă mii de absolvenţi ai clasei a XII-a care s-au bazat pe învăţat.

Cei care s-au pregătit temeinic au ieşit bucuroşi din sala de examen. „A fost uşor, cel puţin mie aşa mi s-a părut. M-am şi pregătit pentru examenul acesta. O lună m-am pregătit la română şi pe parcursul anului la celelalte probe. Mi s-au părut toate uşoare. Cel mai dificil subiect de obicei este cel de-al treilea. Eu am căzut pe subiect. Am scris despre Luceafărul”, a spus Bianca Pică, absolventă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Cei care nu au studiat, au întâmpinat dificultăţi, în special la ultimul subiect, cel de redactare a unui eseu de 600-900 cuvinte. „Sunt descurajat. Nu au fost foarte grele subiectele, dar prima dată este mai greu. La subiectul III nu am făcut chiar nimic. Ni s-a cerut ceva de Eminescu,  nu m-am uitat foarte mult pentru că nu am ştiut să-l fac. Sper să iau cel puţin 5”, a spus Constantin Arsenie, absolvent al Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Părinţii elevilor au avut şi ei emoţii.”Sunt cu fetiţa, sper să fie bine. A fost un copil bun dar ştiţi cum este, emoţiile o să îşi spună cuvântul. Fata vrea să meargă la Timişoara, la Facultatea de Jurnalism. Le ţin pumnii la toţi”, a spus Mihaela Ţacu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: