Lider sindical: Am stat degeaba, am fost ținuți amorțiți

Sindicatele din minerit și energie și-au pierdut speranța. Nu mai are nimeni încredere că se va găsi o formulă de sprijin pentru Complexul Energetic Oltenia. Împrumutul rămâne singura soluție pentru compania din Gorj ca să poată funcționa și după aprilie 2020.

În contextul incertitudinii de la Guvern și fără ministru la Energie, sindicaliștii din Gorj nici măcar nu mai speră că va fi aprobată o schemă de ajutor pentru producătorul de energie din Gorj.

Singura variantă luată în calcul este un nou credit după ce, anul trecut, salvarea a stat tot într-un împrumut din bancă. “90% sunt convins că va fi un nou împrumut. Să dea Dumnezeu să fie o schemă de ajutor de stat și să nu mai fie îngreunată situația economică companiei”, a spus liderul de sindicat Bogdan Bejinaru.

De altfel, Memorandumul a băgat și zâzanie între sindicate. Cele mici îi acuză pe cei de la Federația Națională Mine Energie că nu au fost de acord să protesteze în vară, la Guvern, pentru a atrage atenția asupra pericolului care paște compania. „FNME trebuia să facă pichetările din iunie, când le-am cerut, nu acum. Cu cine să pichetăm acum? Și eu sunt afiliat la FNME. Am vrut să ieșim în stradă acum trei săptămâni, acum nu am cu cine discuta la București, când nu ai Guvern. Din iunie, până acum, puteam face protest din protest și poate rezolvam și cu acest Memorandum sau măcar aveam un răspuns de la Uniunea Europeană. Am stat degeaba, am fost ținuți amorțiți până când au răbufnit sindicatele mici, în total 450 de oameni și atunci au mai lungit cu ședința până a căzut Guvernul. Asta au făcut cei de la Federația Națională Mine Energie”, a mai spus Bogdan Bejinaru.

Vizualizări: 2,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: