Primele internări la spitalul redeschis din Bumbeşti Jiu

Spitalul din Bumbești-Jiu și-a deschis ieri porțile și s-au făcut deja primele internări. Unitatea spitalicească a fost închisă în luna aprilie 2011 în urma programului de reducere a numărului spitalelor din România. De atunci primarul din localitate, Constantin Bobaru, a făcut nenumărate demersuri pentru redeschiderea spitalului și în cele din urmă a reușit. În acest moment unitatea spitalicească funcționează cu cinci secții și ambulatoriu de specialitate.

Spitalul din Bumbeşti-Jiu a fost deschis oficial ieri, dar fără niciun fast. Autorităţile au decis să amâne tăierea panglicii pentru perioada când toate secțiile spitalului vor fi pline. „Spitalul s-a deschis, dar nu am făcut nimic deosebit. Așteptăm să facem o deschidere cu fast la care o să invităm autoritățile locale și alte persoane care s-au implicat în acest demers al meu în momentul în care o să avem pacienți, atunci când secțiile vor fi pline. Deocamdată nu știm când se va întâmpla acest lucru”, a declarat Constantin Bobaru.

S-au făcut primele internări

Primarul din Bumbești-Jiu a fost vineri la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate când s-a semnat contractul de prestări servicii. Unitatea spitalicească a primit aprobare să funcționeze cu 112 paturi în specializările neurologie,chirurgie, obstetrică-ginecologie, pediatrie și medicină internă. În acest moment spitalul funcționează cu 50 de paturi, iar în următoarele două luni cel mai probabil numărul lor va fi suplimentat odată cu semnarea contractului cadru.  Vineri a fost perfectată toată documentația, personalul medico-sanitar a început lucrul, iar de ieri s-au făcut primele internări. „S-au făcut deja internări pe cele cinci secții, s-a făcut graficul de lucru pentru luna ianuarie și sperăm ca pe viitor să diversificăm serviciile medicale din spital. Avem personal suficient încadrat pe toate secțiile și putem desfășura un act medical de calitate. Funcționează și laboratorul de analize medicale, cel radiologic, dar și farmacia”, mai spus Constantin Bobaru.

Spitalul „a mâncat” bani degeaba aproape doi ani

Spitalul din Bumbești-Jiu a fost singura unitate spitalicească din Județul Gorj care și-a închis porțile în aprilie 2011.  Atunci, primarul a refuzat să înființeze aici un cămin de bătrâni și a tot încercat să găsească soluții pentru a redeschide spitalul. A fost luată în calcul și varianta unui spital privat. În tot acest timp autoritatea locală din Bumbești-Jiu a suportat din bugetul propriu cheltuielile legate de întreținerea spitalului precum și facturile la utilități pentru întreținerea aparaturii medicale. Constantin Bobaru s-a judecat și cu Guvernul Boc pentru decizia de a închide acest spital. Personalul medico-sanitar a fot distribuit atunci la restul spitalelor din județ, iar acum s-a organizat concurs pentru ocuparea posturilor rămase libere după o parte din foștii angajați a decis să revină la acest spital. Concursul a trezit suspiciuni și speculații în rândul candidaților care au crezut că totul a fost aranjat.  Coincidență sau nu, decizia deschiderii spitalului din Bumbești-Jiu a fost luată înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2012, deși încă din aprilie 2011 s-au făcut demersuri în acest sens.  

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: