Primele obiective pentru negocierea noului Contract Colectiv de Muncă din CEO

Salariul de bază indexat cu rata inflației și vouchere mai mari. Sunt primele obiective de la care vor porni discuțiile între liderii de sindicat și administrația Complexului Energetic Oltenia. În primăvara anului viitor, urmează să demareze negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă, iar avertismentul minerilor este că își doresc venituri mai mari. „Fără luptă sindicală, nu cred că salariații pot obține câte își doresc. S-ar putea să vină o conducere și să fie toți pe burtă ca pe timpul lui Ciurel”, spune liderul FNME.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a transmis, la TV Sud, care sunt primele discuții ce se vor contura în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă: „Trebuie câștigat ceva. Trebuie plecat de la bază, indexarea pe inflație. Anul viitor, compania va avea producție mult mai mică decât anul acesta. Trebuie reactualizat voucherul de vacanță pentru că s-a mărit salariul minim pe economie, după aceea se vor face corecții la colegii cu clasele mici. Cât vom merge de sus, depinde de reacția colegilor de sindicat”.

În același timp, Pârvulescu a făcut apel în rândul colegilor din sindicate să lupte toți pentru mai multe drepturi. “Fără luptă sindicală, nu cred că salariații pot obține câte își doresc. Nu vreau să-i jignesc, dar s-ar putea să vină o conducere și să fie toți pe burtă ca pe timpul lui Ciurel. Atunci să nu mai avem chestiuni din alea ca în ianuarie. Cu un alt Directorat în CEO, mulți nu cred că aveau curaj să facă ce au făcut și asta se vede anterior, când se tăiau drepturi și nu făcea nimeni nimic. Nu cred că s-a schimbat fundamental salariatul, să sară de la statul pe burtă la lupta de clasă. Pe timpul acela, se tăiau drepturi, stăteau oamenii în șomaj tehnic și nu prea zicea nimeni nimic. Acum numai dacă programezi pe cineva mai mult decât celălalt în weekend, există tendința de a-i sări în cap celui care programează greșit”, a mai spus Dumitru Pârvulescu.

Vizualizări: 2,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: