Primii 8.600 de salariați ai CE Oltenia intră în șomaj tehnic

Toți angajații Complexului Energetic Oltenia vor întrerupe lucrul, prin rotație, timp de 17 zile. Este decizia pe care au luat-o oficialii companiei și care îi vizează pe toți cei peste 12 mii de salariați ai producătorului de energie. În primă fază, vor intra în șomaj tehnic peste 8.000 de oameni.

Primul val de mineri și energeticieni va întrerupe munca începând cu săptămâna viitoare. „Am discutat personal și cu cei de la Complexul Energetic Oltenia. Începând cu 13 aprilie, 8.600 de persoane o să plece prin rotație. Fiecare angajat va întrerupe temporar activitatea câte 17 zile. Până la urmă, vor trece prin această procedură 12.600 de persoane”, a declarat Romeo Chiriacn, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Oficialii Complexului Energetic Oltenia au anunțat că fiecare salariat va încasa cel puțin 3.000 de lei în perioada cât se va afla în șomaj tehnic.

Se vor mai lua în seamă, la calcularea acestei indemnizații, pe lângă salariul de bază, sporul de vechime și adaosul de 800 de lei. “Discutăm de 75% din salariul de bază, 75% din sporul de vechime și 75% din cei 800 de lei. În condițiile actuale, avem cel mai mic salariu de 2.300 de lei, deci vom avea un șomaj tehnic în ce privește cuantumul brut al indemnizației de peste 3.000 de lei”, după cum a explicat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CEO.

Prețul energiei pe piață este foarte scăzut în această perioadă, iar uneori abia acoperă certificatul de carbon pe care compania este obligată să îl plătească pentru fiecare MWh produs.

Vizualizări: 4,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: