Primii "șomeri" din Gorj după căderea Guvernului

Oameni importanți din Gorj rămân șomeri după schimbarea Guvernului condus de Viorica Dăncilă. În primă fază, secretarii de stat susținuți de social-democrații din Gorj își pierd funcțiile. Printre ei, Ciprian Florescu, Andrei Maioreanu sau Mihai Gherghe. “Secretarii de stat vin și pleacă odată cu echipa guvernamentală”, a comentat Toni Greblă, secretar general al guvernului, care va rămâne și el fără funcție.

Andrei Maioreanu și Doru Vișan sunt secretari de stat la Ministerul Energiei, Mihai Gherghe a fost instalat în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, Toni Greblă este secretarul general al Guvernului, iar fostul prefect Ciprian Florescu a fost numit recent în funcția de secretar de stat la Secretariatul Guvernului. Cu toții rămân șomeri odată cu demiterea Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă.

Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului din toamna anului trecut. Acum este printre cei care rămân fără posturi. El a comentat demiterea Guvernului, la Sud FM, aducând în discuție faptul că este mare nevoie în prezent de un ministru care să se ocupe de funcționarea Sistemului Energetic Național.

În același timp, Greblă a făcut și o gafă inexplicabilă din funcția pe care o ocupă: de Complexul Energetic Oltenia ar răspunde Ministerul Economiei, nu cel al Energiei. “Fiecare ministru va decide dacă păstrează vreun secretar de stat sau nu. Secretarii de stat vin și pleacă odată cu echipa guvernamentală în general. Nu știu ce va face viitorul ministru al Economiei cu cei doi secretari de stat, însă trebuie luată o decizie cât mai curând posibil, deoarece funcționarea Sistemului Energetic Național trebuie să fie asigurată mai ales în perspectiva iernii în care nu știm cum vor fi lunile ianuarie, februarie. În situația unei ierni geroase, trebuie să avem un ministru care să poată lua decizii într-o situație nedorită și aș dori să fie rezolvată cât mai repede situația acolo”, a fost declarația lui Toni Greblă.

Vizualizări: 10,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: